Veikkauskioski

Vedonlyönti Eurooppa Liigan voittajasta 2016

Vaikka tämän viikon jännittävin peli olikin ehdottomasti Bayern Münchenin ja Juventuksen välinen trilleri Mestareiden liigassa, pelattiin eilen myös toiseksi suurinta eurooppalaista jalkapalloturnausta, Eurooppa Liigaa. Eurooppa Liiga on Mestareiden liigan tapaan edennyt jo pudotuspelivaiheeseen, ja jäljellä alkaa olla enää pelkästään kovia joukkueita. Veikkauskioski katsasti, miltä vedonlyöntikertoimet Eurooppa Liigan voittajasta näyttävät juuri nyt – ja löytyisikö joukosta mahdollisesti hyviä pelikohteita.

Kuka voittaa Eurooppa Liigan 2016?

eurooppa_liiga_vedonlyöntiEurooppa Liiga, ja sen edeltäjä Uefa Cup, on perinteisesti ollut vaikea veikattava. Alkulohko- ja karsintavaiheessa suuret joukkueet saattavat lähettää otteluihin yllättäen B- tai C-miehistönsä, koska fokus on kaudella asetettu kotimaiseen liigaan.

Varsinkin monet pienemmät Valioliiga-joukkueet ovat vuosien saatossa pudonneet pois Eurooppa Liigasta lähes tahallaan. Nyt kilpailu on edennyt kuitenkin siihen vaiheeseen, että kaikki joukkueet ovat varmasti mukana tosi tarkoituksella – ja marssittavat kentälle parhaat pelaajansa.

8 joukkuetta jäljellä

Vedonlyönti Eurooppa Liigan voittajasta on helpottunut myös siinä mielessä, että jäljellä on enää kahdeksan joukkuetta: Dortmund, Liverpool, Sevilla, Villarreal, Athletic Bilbao, Shaktar Donetsk, Braga ja Sparta Praha. Eilen torstaina pelattiin neljännesvälierät, joissa varsinkin Dortmund oli todella vakuuttava. Yhteistulos 5 – 1 Valioliigassa hyvin esiintynyttä Tottenham Hotspursia vastaan ei jättänyt paljon selittelyille sijaa. Dortmund onkin tällä hetkellä selkeä suosikki voittamaan koko Eurooppa Liigan kertoimella 2.75.

Veikkauskioskin vetovinkit Eurooppa Liigan voittajaksi

Koska seuraavan kierroksen ottelupareja ei vielä ole arvottu,liverpool_eurooppa_liiga_2106 ovat vedonlyöntisivustot asettaneet kertoimensa pelkästään joukkueiden voimasuhteiden perusteella. Arpaonnella on siis oma osansa sinänsä, mikä joukkue tulee etenemään jatkoon puolivälieristä. Kaikki haluavat välttää varsinkin Dortmundin, mutta myös Manchester Unitedin jatkosta pudottanut Liverpool on paha vastus kenelle tahansa.

Veikkauskioskin arvion mukaan Liverpoolin kerroin 6.5. on hyvinkin kokeilemisen arvoinen. Joukkue on toki pahassa paikassa siinä suhteessa, että se taistelee samanaikaisesti kynsin ja hampain europaikasta myös Valioliigassa. Valioliigassa Mestareiden liiga -paikan saavuttaminen vaikuttaa kuitenkin Liverpoolille todella hankalalta tehtävältä. Kun Eurooppa Liigan voittajalle on nykyään luvassa paikka ensi kauden Mestareiden liigaan, on se Liverpoolille lähes tulkoon paras mahdollisuus olla mukana seurajoukkueiden ykköskilpailussa ensi vuonna.

Villarreal, Sevilla, Athletic Bilbao

La Ligassa sopuisasti sijoilla 4, 5 ja 6 majailevat Villarreal, Sevilla ja Athletic Bilbao ovat kaikki laatujoukkueita. Ne voivat hyvänä päivänään kaataa sekä Liverpoolin että Dortmundin ja ovat varsinkin kotonaan vaikeita voitettavia. Sevillan voittokerroin 7 on suhteellisen matala, mutta Villarreal kertoimella 11 kelpaa Veikkauskioskille paremmin kuin hyvin – mahdollisesti samantasoisissa kertoimissa pyörivällä Athletic Bilbaolla varmistettuna.