Veikkauskioski

Vedonlyönnistä ammatti? Laita ensin pelikassasi kuntoon

vedonlyönnistä_ammatti
Suomalaiset ovat vedonlyöntikansaa, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Useimmille meistä vedonlyönti on kuitenkin lähinnä viihdettä ja hauska harrastus, josta voi hyvällä tuurilla napata pankkitililleen hieman ylimääräistä kahisevaa. Nettivedonlyönnin yleistymisen myötä yhä useampi haaveilee kuitenkin nykyään vedonlyöntiammattilaisuudesta. Eikä ihme, keneenpä ei vetoaisi ajatus helposta elämästä, jossa ei juuri arjen huolista tarvitse piitata. Vaan mitä vedonlyöntiammattilaisuus todellisuudessa on ja kenelle se sopii?

Vedonlyöntiammattilaisuus ei ole ruusuilla tanssimista

Vedonlyöntiammattilaisuus näyttää ulospäin aivan erilaiselta kuin mitä se todellisuudessa on. Katsellessaan nettiveikkauksella rikastuneiden ihmisten elämää voi miettiä, miksipä ei itsekin kokeilisi onneaan peleissä ammattimaisesti. Helppoa elämää vailla huolia, silloin tällöin pari isoa vetoa sisään ja pankkitilille lisää katetta. Miksipä ei?

Kolikolla on kuitenkin aina toinenkin puoli. Jos haluat lyödä vetoa ammattiksesi, on sinun käytettävä otteluiden ja vetojen analysointiin tuntikausia aikaa – etkä voi olla varma, että saat tästä ajasta korvauksen. Lisäksi vedonlyöntiammattilaisuuteen liittyy aina riski, hieman samaan tapaan kuin yrittäjänä toimimiseenkin. On aina mahdollista, että omasta suorituksesta riippumatta onni ei hymyile, jolloin pelikassa voi haihtua nopeastikin taivaan tuuliin. Tästä seuraa samalla valtava psykologinen paine. Ammattivedonlyöjällä yrittäjän tapaan yleensä ole vapaapäiviä lainkaan – koko elämä pyörii työn, ja tässä tapauksessa vedonlyönnin ympärillä. Ja kuten monet harrastuksestaan työn tehneet varmasti tietävät, voi hommasta samalla kadota hauskuus.

Suuri pelikassa ja kassanhallinta ovat kaiken A ja O

pelikassa_kassanhallintaJos tavoitteenasi on kaikesta huolimatta tehdä vedonlyönnistä ammatti, nostamme sinulle hattua ja annamme muutaman hyvän vihjeen urasi alkuun. Pelikassan koko ja kassanhallinta ovat yksi tärkeimmistä perusasioista, jotka jokaisen ammattimaisesti vetoa lyövän on ymmärrettävä.

Ammattivedonlyönnissä panosten koot lasketaan aina yksikköinä, jotka tarkoittavat tiettyä osuutta käytettävissä olevasta pelikassasta. Maksimipanos 10 / 10 tarkoittaa kymmentä panosyksikköä eli täyttä panostusta, 1 / 10 puolestaan yhden panosyksikön panostamista. Tavallisin tapa panosyksikön koon määrittämiseen on valita maksimipanokseksi yhteen vetoon 5 prosenttia pelikassasta. Näin ollen 10 / 10 -maksimipanostus olisi esimerkiksi 5000 euron pelikassalla 250 euroa.

Tällä tavalla panostaessasi koko pelikassan häviämisen riskit pienevät huomattavasti, mutta huomaat myös varmasti sen, että suuri pelikassa on pakollinen. Ilman suurta pelikassaa myös voittosummat jäävät pienemmiksi, sillä panostukset ovat suoraan riippuvaisia kassan suuruudesta.