Veikkauskioski

Vedonlyönnin ABC: yhdistelmävedot ja single-kohteet

vedonlyönnin_abc

Vedonlyönnin ABC -juttusarjassamme keskitymme auttamaan uusia vedonlyöjiä helpommin uuden harrastuksen pariin. ABC-artikkeleissamme esittelemme vedonlyönnin sanastoa, annamme perustason vihjeitä esimerkiksi kassanhallintaan ja panoskokoon liittyen sekä kerromme tarkemmin eri pelityypeistä. Nyt luvassa on esittely eri vetomahdollisuuksista: yhdistelmävedot ja single-vedot.

Vedonlyönti netissä on helppo aloittaa

Vedonlyönti netissä on hauskaa puuhaa, eikä sen opetteleminen vaadi mitään suurempia ponnisteluja. Jos seuraat jotakin urheilulajia tai useampia urheilulajeja tarkasti, olet jo ottanut askeleen oikeaan suuntaan. Seuraava vaihe on avata pelitili jollekin netin monista vedonlyöntisivustoista ja aloittaa pelaaminen.

Ennen pelaamisen aloittamista on kuitenkin tärkeää tietää, millaisia vetoja netissä voi lyödä. Pelitarjonnasta löytyy muun muassa tulosvetoa, monivetoa ja tietenkin pitkävetoa, jota käsittelemme hieman tarkemmin tässä artikkelissa. Veikkauskupongille voi laittaa oman makunsa mukaisen määrän pitkävetokertoimia, ja kohteiden määrä vaikuttaa suoraan voittomahdollisuuksiin.

Single-veto on matemaattisesti fiksuin valinta

Single-vedot, eli “sinkut”, ovat yhdelle pelikohteelle asetettavia vetoja. Jalkapallon puolella tällainen veto voisi olla esimerkiksi yhden joukkueen voitto toisesta yksittäisessä ottelussa. Single-vetojen etuna on se, että arvaamalla yhden vetokohteen lopputuloksen oikein, voitat varmasti. Sinun ei siis tarvitse jäädä enää jännittämään muita kohteita.

Haittapuolena single-vedoissa on kuitenkin se, että niillä ei voi saada kovinkaan suuria kertavoittoja ilman suuria panoksia. Siksi monet viihdepelaajat nakkaavatkin pelimatematiikan reippaalla otteella kohti vesilintua ja satsaavat yhdistelmävetoihin.

Yhdistelmävedoilla voi voittaa paljon pienelläkin panoksella

yhdistelmävedot_singeltYhdistelmävedot ovat monesta eri pelikohteesta koostuvia vetoja, joiden on kaikkien osuttava kohdalleen, jotta pelaaja saa vedostaan voiton. Yhdistelmävetoja voi pelata kahden, kolmen, neljän tai vieläkin useamman kohteen yhdistelmänä. Näitä vetoja kutsutaan yleensä pitkävedossa omilla nimillään, kuten tuplat, triplat, kvartetit ja kvintetit, mutta käytännössä niiden välillä ei ole kohteiden määrää suurempaa eroa.

Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että mitä useampia kohteita kupongilleen laittaa, sitä pienemmät ovat voittotodennäköisyydetkin. Edes “varmat” kohteet eivät yleensä kaikki pidä, jolloin koko lappu kaatuu siihen. Yhdistelmävetojen pelaaminen sopii kuitenkin hyvin viihdepelaajille, joilla ei ole varaa sijoitaa satoja euroja sinkkukohteisiin suurvoittoja saadakseen. Monet vedonlyöntisivustot suosivat vain single-kohteita, mutta mielestämme myös yhdistelmävedot ovat pelaamisen arvoisia – kannattaa kuitenkin aina varmistaa parhaat vedot myös sinkkuina!