Veikkauskioski

Vedonlyönnin ABC: näin toimii Asian Handicap

abc-vedonlyonti

Otatko vedonlyönnin vakavasti? Haluatko kehittää peliäsi ja lyödä aina niin hyviä vetoja kuin mahdollista? Aivan kuten kaikissa muissakin harrastuksissa, myös vedonlyönnissä asioiden opiskeleminen voi parantaa tuloksia. Vedonlyöntivihjeitä voi tietenkin hyödyntää sivustolta kuin sivustolta ymmärtämättä itse vedonlyönnistä mitään, mutta hauskempaa tietenkin on, jos osaa itse löytää sopivat pelikohteet.

Vedonlyönnin ABC -juttusarjassamme paljastamme sinulle vedonlyönnin sanat lyhyissä artikkeleissa, joiden lukemiseen ei montaa minuuttia mene. Pelikohteiden valitsemisen lisäksi kerromme sinulle erilaisista vetotyypeistä ja muista vedonlyöntiin kiinteänä osana liittyvistä asioista. Tänään esittelyssä on Asian Handicap -vetotyyppi, jonka tunteminen on tärkeää kaikille tosissaan vetoa lyöville.

Asian Handicap tarjoaa normaalia parempia kertoimia

Jos haluat aina käyttöösi parhaat pitkävedon kertoimet, suosittelemme sinua tutustumaan Asian Handicapiin eli aasialaiseen tasoitusvetoon. Tämä vetotyyppi on yksi maailman suositummista, sillä siinä pelinvälittäjät tarjoavat yleensä muita vetotyyppejä paremman palautusprosentin. Jaossa on siis käytännössä enemmän rahaa kuin esimerkiksi tavallisissa Veikkauksen pitkävedon tasoitusvedoissa.

Erilaiset tasoitusmuodot ja voitonjako

asian-handicap_ohjeetAsian Handicap saattaa vaikuttaa ensi alkuun hieman sekavalta, jos olet tottunut kotimaisen Veikkauksen tasoitusvetoihin. Aasialaisissa tasoitusvedoissa panoksesi saatetaan nimittäin tasoituksesta riippuen jakaa kahteen osaan, jolloin saatat vaikkapa voittaa puolet panoksestasi takaisin.

Yksinkertaisin Asian Handicapin tasoituksista on täyden numeroarvon tasoitus (esim. +1 tai 0). Näistä ensin mainittu on tuttu myös eurooppalaisista peleistä; jälkimmäinen on puolestaan sama asia kuin Draw No Bet -veto.

Toinen helposti ymmärrettävä Asian Handicap -tasoitus on 0,50. Tässä vetomuodossa panoksia ei jaeta, vaan voitto määritetään yksinkertaisesti tasoituksen mukaan. Jos lyöt vetoa vaikkapa tasoituksella +0,50, voitat vetosi joukkueesi voittaessa tai pelatessa tasan.

Hankalampia vetotyyppejä ovat 0,25- ja 0,75-tasoitukset. 0,25-tasoituksella voitat puolikkaan voiton, jos ottelu päättyy tasan, ja olet lyönyt vetoa +0,25 joukkueesi puolesta. -0,25 toisi tässä tapauksessa puolikkaan tappion. 0,75-tasoituksella voitat puolestaan puolikkaan voiton, mikäli joukkueesi voittaa yhdellä maalilla, ja oma vetosi heidän puolestaan on -0,75. Sama toimii toisin päin; jos olet pelannut joukkueen puolesta tasoituksella +0,75, häviät puolet joukkueesi hävitessä maalilla.