Veikkauskioski

Valioliigassa huippupeli – lue veikkausvinkit otteluun Chelsea – City

chelsea_city_veikkausvinkit

Englannin Valioliigan joukkueet tuntuvat olevan tänä vuonna iskussa Mestareiden liigan puolellakin. Chelsea haki komean vierasvoiton Atleticosta, ja myös City, United ja Tottenham voittivat omat pelinsä. Liverpoolin oli tyytyminen tasuriin Sevillaa vastaan. Nyt palataan kuitenkin takaisin sumujen saarelle, jossa sarjaa johtava Manchester City saapuu Chelsean vieraaksi Stamford Bridgelle. Lue veikkausvinkit otteluun alta.

Ennakko: nyt kamppaillaan kärkisijoista

Valioliiga-kausi on vasta aluillaan, mutta tässä pelissä kamppaillaan silti kärkisijoista tosissaan. Chelsea-leirissä tiedetään, ettei kotona kärsisi kovimmille kilpailijoille hävitä, mikäli liigamestaruus kauden päätteeksi kiinnostaa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että kultataistelu käydään ManU:n, Cityn, Chelsean ja Tottenhamin välillä. Nämä neljä joukkuetta ovat selvästi liigan laadukkaimmat perässään Liverpool ja Arsenal.

Mestareiden liigan tuloksia käytiinkin hieman läpi yllä. Varsinkin Chelsealta Atletico-voitto oli komea temppu, ja pelin ratkaisssut maali oli aika uskomaton taidonnäyte koko hyökkäyskalustolta. City taas otti 2-0 ruutinivoiton Shaktarista kotona. Valioliigassa Chelsea voitti edelliskierroksella Stoken 0-4, City puolestaan murskasi Crystal Palacen lukemin 5-0. Melkoisia tuloksia tässä vaiheessa kautta… Cityn maaliero Valioliigassa on kuuden ottelun jälkeen käsittämätön 19, Chelsealla normaalimpi 7.

Mitään suurta kierrätystä miehistöissä ei edellisotteluissa nähty, vaikka tämä lauantain ottelu olikin varmasti molemmilla managereilla jo takaraivossa. Esimerkiksi Aguero, Silva, Fabregas ja Morata pelasivat melkeinpä loppuun asti, vaikka kaikki lopulta vaihdettiinkin kentältä. Myös loukkaantumistilanne on molemmilla hyvä, joten tähän peliin lähdetään melko lailla optimitilanteesta.

Vihjeet Valioliiga-otteluun Chelsea – Manchester City

valioliiga_vetovihjeetKumpi sitten on vahvempi? Pitkävedon kertoimien mukaan vedonvälittäjät pitävät Cityä joukkueista selkeästi kovempana, sillä tähän Chelsean kotipeliin on luotu aika lailla tasabuukki. Itse asiassa City on pieni suosikki 2.65 voittokertoimella, kun Chelsealle saa jopa 2.85. Tasuri on pitkävedon suorista kertoimista kuitenkin se houkuttelevin, kerroin 3.6. Tuohon voi hyvällä omallatunnolla panostaa, mutta mikään valtava ylikerroin se ei ole.

Chelsean puolesta tässä ottelussa puhuu se, ettei Cityä oikeastaan vielä ole tällä kaudella testattu kunnolla. Evertonia vastaan City jäi kotonaan 1-1 tasuriin, ja Liverpool-kotipelissä Sadio Manen punainen kortti ratkaisi pelin jo ensimmäisellä jaksolla. Muuten vastustajat ovat olleet enemmän tai vähemmän alemman kastin joukkueita niin Valioliigassa kuin Mestareiden liigassakin. Chelsea sen sijaan on kaatanut tällä kaudella jo muun muassa Tottenhamin, Evertonin ja jo mainitun Atleticon. Arsenalia vastaan ottelu päättyi 0-0.

Chelsea oli Atleticoa vastaan todella terävä heti alusta alkaen. Voisiko sama jatkua City-ottelussa? Parhaat pelivalinnat tätä havaintoa tukemaan löytyvät mielestämme puoliaika-/lopputulosvedoista: 1/1 antaa kertoimen 4.60, 1/X peräti 15.00. Ainakin jälkimmäisessä on selvästi ilmaa, eikä ensimmäinenkään huono pelivalinta ole.