Veikkauskioski

Tulosvetovihjeet jääkiekon MM-kisojen välierään Venäjä – Suomi

mm_jääkiekko_tulosveto
Suomen Leijonat ovat pelanneet Venäjällä jääkiekon MM-kisoissa loistavan turnauksen. Energisesti esiintynyt nuori suomalaisryhmä raivasi puolivälierissä tieltään Tanskan, joka ei lopulta tarjonnut Leijonille juuri minkäänlaista vastusta. Tänään edessä on kisojen tähän asti kovin haaste, kun vastaan asettuu isäntämaa Venäjä, jonka turnaus on sujunut hieman tahmeasti. Venäjä lähtee silti otteluun suosikkina, mutta me Veikkauskioskilla rakennamme tulosvetovihjeemme ennemmin Suomen voiton kautta.

Jatkuuko Suomen upea MM-turnaus myös välierissä?

Kari Jalosen johtama Suomi on ollut jääkiekon MM-kisojen vakuuttavin joukkue. Leijonamiehistö on ottanut kahdeksasta ottelusta tasan kahdeksan voittoa, joten itseluottamus on suomalaispelaajilla varmasti kunnossa. Luistin on kulkenut ottelusta otteluun koko joukkueella hyvin, ja ennen turnausta joukkueen heikkoutena pidetty puolustuspeli on asettunut uomiinsa loistavasti.

Venäjä on ollut puolestaan pienoinen pettymys, sillä kisaisännät eivät ole missään vaiheessa yltäneet odotettuun lentoon. Puolivälierissä joukkue oli hieman vaikeuksissa ensimmäisessä erässä tiukasti puolustanutta Saksaa vastaan, mutta maalihanojen auettua Venäjä meni lopulta menojaan. Nyt vastassa on kuitenkin aivan eri tason joukkue, joten nähtäväksi jää, onko Venäjä saanut peliinsä lisää tehoja.

Tulosvetovihjeet Leijonien kautta

tulosvetovihjeet_jääkiekkoVeikkauskioskin tulosvetovihjeet rakentuvat vahvasti Leijonien kautta. Venäjä on kotietunsa myötä edelleen suosikki tähänkin otteluun vedonvälittäjien silmissä, mutta meidän jääkiekkoasiantuntijamme nostavat Suomen vähintään samalle tasolle Venäjän joukkueen kanssa. Seurattuamme molempien joukkueiden otteita läpi kisojen, on Suomi joukkuepeliltään ja jopa yksilöiltään Venäjää vahvempi joukkue – ja ehkäpä tasoissa kotietu mukaan lukien.

Ainoan kysymysmerkki meidän mielessämme Suomen menestykselle on se, että Leijonat joutuvat siirtymään Pietarista Moskovaan tätä välierää varten. Luvassa on siis uusi halli ja pientä matkaväsymystä, mutta onneksi otteluiden väliin jäi kuitenkin jonkin verran aikaa. Näin Suomi ehtii tutustumaan myös Moskovan halliin hyvissä ajoin ennen välieräottelua.

Tulosvedon kannalta mielenkiintoinen seikka on molempien joukkueiden vahva puolustuspelaaminen. Suomella jokainen viisikko on hyvä molempiin suuntiin, kun taas Venäjän ykkös- ja kakkosketjut ovat puolustussuuntaan hieman heikompia. Tässä saattaa piillä myös Suomen mahdollisuus vähämaaliseen voittoon; jos oma puolustus pitää yhtä hyvin kuin Kanadaa vastaan, voi Suomelle aueta hyviä paikkoja kotiyleisönsä edessä hyökkäävää Venäjää vastaan.

Tulosvetovihjeemme: Suomi 4, 3, 2 – Venäjä 2, 1