Veikkauskioski

Tänään se alkaa! Jalkapallon EM-kisat 2016 vihdoin vauhtiin

em_kisat_2016
Tätä koko eurooppalainen jalkapallokansa on odottanut. Jalkapallon EM-kisat 2016 alkavat tänään isäntämaa Ranskan ja Romanian kohtaamisella, ja panokset ovat tietenkin heti korkeat. Romania voi lähteä vaikeaan ensimmäiseen otteluun hieman paineettomammin, mutta Ranskalle on äärimmäisen tärkeää saada hyvä alku kotikisoille. Jos maalihanat aukeavat avausottelussa kunnolla, voi se siivittää kisojen ennakkosuosikiksi vedonvälittäjien keskuudessa nostetun Ranskan kovaan liitoon. Lue vedonlyöntivihjeemme jalkapallon EM-kisojen avausotteluihin alta.

Veikkausvihjeet EM-otteluun Ranska – Romania

Ranskan valmistautuminen EM-kisoihin on kulkenut täysin käsikirjoituksen mukaan. Les Bleus on hoitanut kaikki tämän vuoden harjoitusottelut vakuuttavasti, ja viimeisistä neljästä ottelusta on tilillä yhtä monta voittoa. Hyvää Ranskan kisaurakalle lupaa erityisesti se, että maalinteko on sujunut kovempiakin vastustajia vastaan. Joukkueesta on löytynyt ratkaisuvoimaa laajalta sektorilta, ja kun kärjessä kirmaa vielä Antoine Griezmannin tasoinen pelimies, ovat kisaisännät yksi EM-kisojen vaarallisimmista joukkueista.

Romania selvisi EM-kisoihin lopulta helpohkosti Suomen lohkosta, joka ei kuitenkaan kaiken rehellisyyden nimissä ollut karsintalohkoista kovimpia. Silti Romania vakuutti. Vain kaksi päästettyä maalia EM-karsintojen aikana kertoo siitä, että romanilaispuolustuksen ohittaminen ei ole helppoa. Toisaalta Romanian hyökkäys ei juuri vakuuttanut, vaikka tarvittavat maalit yleensä karsintojen aikana lopulta syntyivätkin. Romania lähtee Ranskaa vastaan puolustuksen kautta, ja vihjaamme avajaisottelun jäävän lopulta melko vähämaaliseksi.

Tulosvetovihjeemme: Ranska 2, 1, 0 – Romania 0. Kertoimet välillä 9.50 – 5.50 ovat pelaamisen arvoisia.

Veikkausvihjeet EM-otteluun Wales – Slovakia

veikkausvihjeet_em_2016Tänään perjantaina pelataan siis vain yksi EM-kisaottelu, mutta jatkossa pelejä on luvassa useimmiten kolme kappaletta päivässä. Yksi lauantain mielenkiintoisimmista peleistä vedonlyönnin näkökulmasta on Walesin ja Slovakian välinen ottelu. Tämä peli on arvioitu lähestulkoon tasabookiksi monien vedonvälittäjien pitkävetokertoimissa, mutta meidän arviomme mukaan Slovakia on selkeästi Walesia kovempi joukkue.

Walesin kohdalla tunnutaan yliarvostettavan yhden miehen (Gareth Bale) arvoa kisaviheriöille. Bale on toki huipputason jalkapalloilija, mutta yhden pelaajan varaan rakennetut joukkueet harvoin pärjäävät näin kovissa ympyröissä. Slovakia on perustasoltaan huomattavasti Walesia kovempi ryhmä ja ottanee pelin haltuunsa brittijoukkuetta vastaan. Myös joukkueiden edelliset ottelut puhuvat Slovakian puolesta: Slovakia voitti viimeisessä ystävyysottelussaan Saksan komeasti 3-1, Wales hävisi puolestaan Ruotsille 3-0.

Pitkävetovihjeemme: Slovakia kertoimella 2.80.