Veikkauskioski

Taistelu Pohjois-Lontoon herruudesta – Arsenal – Tottenham

arsenal-tottenham-ennakko

Tänään iltapäivällä päästään nauttimaan huikeasta jalkapalloviihteestä, kun Valioliigassa pelataan Pohjois-Lontoon derby Arsenal – Tottenham. Normaalistikin suurta mielenkiintoa herättävä taistelupari on nyt entistä suuremman mielenkiinnon kohteena, sillä tilanne sarjataulukossa on vähintäänkin jännittävä. Arsenal tarvitsee ehdottomasti voiton pysyäkseen mukana taistelussa Mestareiden liiga -paikasta – Tottenhamin taas on voitettava pysyäkseen mukana taistelussa kullasta.

Ennakko otteluun Arsenal – Tottenham

Arsenalin viime aikojen hyvä vire sai odotetusti lopun edellisellä kierroksella, kun Tykkimiehet hävisivät huimaa kautta pelaavalle Manchester Citylle lukemin 3-1. Eipä se mikään häpeä ole, mutta Arsenalin esitys ei tuossa pelissä ollut lähelläkään sitä, mitä yhdeltä ”suurista” voisi odottaa. Juuri nyt näyttääkin vahvasti siltä, että Wengerin miehistö saa taistella sijoista 4-5 Liverpoolin ja Burnleyn kanssa.

Tottenham-leirissä eletään puolestaan parasta ajanjaksoa vuosikymmeniin. Vaikka ero sarjaa johtavaan Cityyn onkin venynyt jo 8 pisteeseen, on Spurs on ollut vähintäänkin Valioliigan toiseksi paras joukkue pelillisesti – mielestämme jopa parempi kuin ManU. Erityisen vakuuttavia Tottenhamin otteet ovat olleet vieraskentällä, josta joukkue on hakenut neljä voittoa viidestä pelistä.

Loukkaantumistilanne on Tottenhamin puolelta hieman huonompi kuin Arsenalilla, sillä joukkue lähtee paikallispeliin ilman tärkeää puolustajaa Toby Alderwelderiä. Harry Kane ja Hugo Lloris on kuitenkin ilmeisesti parsittu kasaan, vaikka molempien pelaamisen yllä leijuikin vielä eilen mustia pilviä. Arsenalin Koscielny on ilmeisesti mukana, vaikka hänenkin pelaamisensa oli epävarmaa.

Vedonlyöntivihjeet

arsenal-tottenham-vihjeetOtetaan vedonlyönnin perustaksi vielä hieman tilastoja. Vaikka Arsenal onkin ollut kotonaan aina kova, ei Tottenham ole hävinnyt sille vieraissa kolmeen edelliseen otteluun. Kuntopuntarissa Arsenalin hyvä putki tuli siis päätökseensä Cityä vastaan, Tottenham taas on jälleen kahden ottelun voittoputkessa. Tottenham on tehnyt vieraissa 12 maalia ja päästänyt 3, Arsenalin sama saldo kotikentältä on 13 – 4. Arsenal ei vielä ole menettänyt kotikentällä pistettäkään ollen ManU:n ohella ainoa joukkue, jonka kotisaldo on puhdas.

Mitäpä tähän sitten sanoisi? Pitkävedon kertoimet asettavat Arsenalin lieväksi suosikiksi, mutta meille kyseessä on aika lailla tasabuukki. Tasapelin ”uhka” tuntuu aika suurelta, sillä omalla tavallaan se kelpaisi tässä vaiheessa kautta molemmille managereille – sanoivat media ja fanit mitä tahansa. Otetaan siis kiinni mainio tasapelikerroin 3.60 Betssonilta.