Veikkauskioski

Suomi – Kosovo käynnistää Suomen MM-karsinnat 2018

jalkapallon_mm_karsinnat_2018

Hans Backen Suomi on pelannut tähän mennessä vain harjoitusotteluita, mutta tänään maanantaina on luvassa ensimmäinen tosipaikka. Huuhkajat kohtaavat ensimmäistä kertaa omana maanaan jalkapallon MM-karsintoihin osallistuvan Kosovon, jonka joukkueesta löytyy tasoa jopa yllättävän paljon. Monta taitavaa eurooppalaista pelimiestä on vaihtanut joukkueta Kosovon saatua virallisen statuksen FIFA:lta, joten on todella mielenkiintoista nähdä, miten Euroopan jalkapallokartan uusin tulokas oikein pärjää. Lue alta Veikkauskioskin ennakko ja tulosvetovihjeet Suomen jalkapallon MM-karsintojen ensimmäiseen peliin.

Suomen MM-karsinnat 2018 – löytyvätkö hyökkäystehot?

Suomen maajoukkue lähti edellisiin jalkapallon EM-karsintoihin täynnä toivoa. EM-karsintalohko oli ennakkoon ennätyksellisen helppo, sillä mukana ei ollut yhtään varsinaista suurmaata. Mixu Paatelaisen johtaman Suomen positiivinen pelitapa ei kuitenkaan lopulta johtanut toivottuun tulokseen: karsinnat olivat pannukakku, Paatelainen sai lähteä. Markku Kanerva otti päävalmentajan roolin hetkeksi haltuunsa – ja saavutti perinteisellä 4-4-2-pelitavalla tuloksiakin – kunnes Huuhkajien käskyttäjäksi palkattiin ruotsalainen konkarivalmentaja Hans Backe.

tulosvetovihjeet_pohjanpaloSuomen MM-karsinnat 2018 lähtevät siis käyntiin Hans Backen alaisuudessa. Harjoituspeleissä Suomi on kontannut todella pahasti, eikä Backen ajama 5-3-2-pelitapa tunnu vielä iskostuneen suomalaispelaajien mieliin. Joukkue on onnistunut nappaamaan seitsemästä pelaamastaan harjoitusottelusta vain yhden tasapelin, joka tosin tuli vieraissa kovaa Belgiaa vastaan.

Suomen peli on näyttänyt kaikkea muuta kuin valmiilta, ja varsinkin hyökkäyspäässä sinivalkoiset tuntuvat olevan lähinnä yksilötaidon varassa. Backen onneksi Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo ovat molemmat kovassa iskussa, joten Suomelta on lupa odottaa enemmän, vaikka palikat eivät vielä olisikaan kohdallaan. Vaan tuleeko Kosovo peli silti liian aikaisin hyökkäystehoja ajatellen?

Tulosvetovihjeet otteluun Suomi – Kosovo

Veikkauskioskin jalkapalloasiantuntijat eivät ole juurikaan vakuuttuneet Hans Backen ajamasta pelitavasta, mutta harjoitusottelut ovat aina harjoitusotteluita. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten Backe asettelee Huuhkaja-miehistönsä ensimmäiseen MM-karsintaotteluun vuoden 2018 kisoihin, kun kotona vastaan asettuu paperilla heikompi Kosovo. Suomi ei ole treenannut pallonhallintapeliä vielä juuri lainkaan, eikä pelin ottaminen haltuun kotona käy varmasti vipua kääntämällä. Epäilemmekin Backen lähtevän peliin huomattavasti puolustavammalla taktiikalla, kun Suomelta on kotona totuttu näkemään – ja perustamme tähän myös tulosvetovihjeemme otteluun Suomi – Kosovo.

Tulosvedon kertoimet ovat tässä pelissä hieman yläkanttiin vähämaalisia tuloksia tarkastellessa. Kosovo on arvioitu suuremmaksi altavastaajaksi kuin se todellisuudessa onkaan, sillä joukkueet eivät eroa materiaalinsa puolesta toisistaan juurikaan. Molemmat joukkueet lähtevät peliin varmasti puolustuksen kautta: Suomelle tappio olisi katastrofi, Kosovolle tasuri puolestaan kuin voitto. 0 – 0 ja molempien joukkueiden pienimaaliset voitot tarjoavat parhaat tulosvetokertoimet. Vihjeemme on pelata 1,0 – 0,1 tasaavilla pienillä panoksilla. Varsinkin 0-0-tuloksen kerroin 8.50 ja Kosovon 0-1-vierasvoiton kerroin 13.00 ovat hyviä kohteita.