Veikkauskioski

Suomalaiset Eurooppa-liigassa – tulosvetovihjeet suomalaispeleihin

euroopa_liiga_tulosveto

Eurooppa-liigan karsinnat 2017 alkoivat suomalaisjoukkueiden osalta suhteellisen hyvin. Suurimmat riemunkiljaukset aiheutti VPS:n vahva esitys Olimpija Ljubljanaa vastaan: 1-0 voitto sekä kotona että vieraissa yllätti jopa Veikkauskioskin futisanalyytikot täysin. VPS selvästi luottaa omaan tekemiseensä, mikä on tietenkin eurokentillä menestymisen ensimmäinen ainesosa. HJK näytti kotonaan kaapin paikan walesilaisille melko helposti, kun nuori Aapo Halme nousi yllättäen päärooliin. Seinäjoella europelejä ei enää pelata, mutta lue Eurooppa-liigan tulosvetovihjeet alta kahteen suomalaispeliin.

Vihjeet otteluun Shkendija (Makedonia) – HJK

HJK raivasi siis Nomadit lopulta tieltään vaivattomasti, kun Mosa Yaghoubi löi alkutahdit vapariosumallaan. Hänen lisäkseen joukkueen onnistujia olivat ehdottomasti 2 maalia tärkeään paikkaan iskenyt Akseli Pelvas sekä toppariosastolta peliä avannu nuori Aapo Halme. Voitto oli Klubille todella helpottava: Oikeat pelaajat onnistuivat (pl. Jallow,) ja Lehkosuo voi taas nukkua yönsä hieman rauhallisemmin. Klubin johdossa tuskin halutaan potkia pihalle EL:ssä lievästikään epäonnistunutta mestariluotsia, jos ja kun Klubi Veikkausliigan voittaa.

Toisessa euro-osaottelussaan HJK saa vastaansa Shkendijan Makedoniasta. Vastustaja raivasi tieltään edelliskierroksella albanialaisjoukkueen tylysti 7-0, joten mistään helposta vastustajasta ei ole kyse. Joukkueen profiili on aika samankaltainen kuin HJK:llakin on joskus ollut: paljon isompien maiden alasarjoissa tai Pohjoismaissa pelanneita ulkomaalaisia/paluumuuttajia. Puolustuksen osalta joukkue koostuu puolestaan makedonialaispelaajista.

Ottelun kuvaa luulisi olevan helppo ennakoida. Shkendija aloittanee vahvasti ja Klubi iskee vastaan, mikä sopii Lehkosuolle hyvin. Hän lähtee vieraskentälle hakemaan vähämaalista peliä, jossa Klubi iskee mielellään vähintään sen yhden maalin. Muistetaan vielä hyvin, kuinka Klubi yllätti IFK Göteborgin upealla vierasesityksellä. Voittokin on mielestämme mahdollinen HJK:lle Makedoniassa, joten tulosvetoon voi hakea hyviä kertoimia lukemilla 1-2, 0-1 ja hieman pienempää 1-1 tasurilla.

Vihjeet otteluun Bröndby (Tanska) – VPS

vihjeet_tulosvetoonVaasassa on juhlittu viime aikoina pariinkin otteeseen: ensin kotivoittoa, ja sitten upeaa vierasvoittoa. Vepsu jatkaa ansaitusti. Systeemi toimii ja pelaajat pelaavat taitojensa ylärajoilla, mutta ilman paniikkia. Nyt vastus kovenee edelleen pykälällä, kun VPS lähtee Teemu Pukin Bröndbyn vieraaksi.

Europeleissä vieraissa aloittaminen on tilastojen valossa järkevää. Mutta onko näin tässä tapauksessa? Luulemme VPS:n kärsivän nyt hieman siitä, ettei se pääse aloittamaan pohjoismaista otteluparia kotona Vaasassa täydellä stadionilla. Nyt vieraspelistä on saatava vähintään tyydyttävä tulos, jotta noste kantaa kotiin.

Vieläkö VPS jaksaa taistella uuden vierastuloksen Eurooppa-liigan karsinnoista? Suomalainen sisällämme sanoo ei, sillä europettymyksiin on totuttu. Mutta VPS:n systeemi vakuutti kyllä, joten käännytään tässä kuitenkin vihjeiden osalta vieraspainotteisiin tuloksiin. 1-1 olisi VPS:lle kuin voitto, 2-1 ja 3-1 todennäköisiä tuloksia. Suurella tulosvedon kertoimella lapulle laitetaan 0-1!