Veikkauskioski

Stadin Derby, osa 3 – joko nyt HIFK?

veikkausliiga_vihjeet

Ensi perjantaina kajahtaa Stadista, kun HJK ja HIFK kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella – ja kuudetta kertaa HIFK:n uuden tulemisen jälkeen. Stadin derbyt ovat olleet upeita tapahtumia, joista ei tunnetta ole puuttunut, mutta tällä kertaa panokset ovat ehkäpä vieläkin korkeammat kuin normaalisti. Cup-finaalin hävinnyt ja useita avainpelaajiaan loukkaantumisille menettänyt HJK pelaa Veikkausliigan mestaruudesta, Antti Muurisen peräsimeensä palkannut HIFK taistelee puolestaan kynsin ja hampain sarjapaikastaan.

Viisi edellistä derbyä ovat olleet todella tasaisia – neljä tasapeliä ja yksi Klubi-voitto – ja samaa on luvassa varmasti nytkin. Mutta olisiko HIFK:lla perjantaina mahdollisuus napata ensimmäinen derby-voitto itselleen?

Ennakko Stadin derbyyn 30.9.

Kauden kolmannen Stadin derbyn ennakkoasetelmat ovat herkulliset. Antti Muurinen on saanut Helsingin IFK:n kovaan vireeseen, ja sarjan häntäpäässä majaileva HIFK on Muurisen ajan kuntopuntarissa peräti neljäs saldolla 4 – 4 – 3. Valmentajavelho Muurinen on tunnettu iloisen hyökkäyspelin sanansaattajana, mutta mies on näyttänyt taitonsa myös laaja-alaisempana taktikkona peluuttaen HIFK:ta tilanteen mukaan todella puolustavasti. Ensimmäisessä derbyssä Muurisen ja Lehkosuon välillä joukkueet päätyivät 0 – 0 lukemiin, mutta Klubin toisen puoliajan punaisen kortin myötä HIFK oli lopulta lähempänä voittoa. HIFK pääsee perjantain derbyyn parhaalla kokoonpanollaan, mukaan lukien ex-maajoukkuetähti Mika Väyrynen.

stadin-derbyHelsingin jalkapalloklubin loppukausi on ollut pettymyksiä täynnä. Tippuminen Eurooppa-liigasta, tappio Suomen Cupissa ja mahdollinen mestaruuden menettäminen olisivat sellainen värisuora, että päävalmentaja Lehkosuokaan tuskin voisi olla varma asemastaan ensi kaudella.

Mestaruus on kuitenkin edelleen Klubin omissa käsissä, mutta helpolla se ei varmasti tule. Klubin loukkaantumistilanne on todella surullinen, ja cupin finaalissa joukkueen sairastuvalle lähti vielä kolme miestä lisää, kun Toni Kolemainen, Tayo Taiwo ja Odu kaikki loukkasivat itseään. Näillä näkymin yksikään tästä kolmikosta ei derbyssä pelaa, eikä pelaa myöskään Nikolai Alho, joka kärsii pelikieltoaan vielä yhden ottelun verran. Asetelmat ovat siis HJK:n kannalta todella hankalat ja paineet joukkueen sisällä varmasti kovat.

Vedonlyöntivihjeet otteluun HJK – HIFK

HJK:n kerroin voittaa kauden viimeinen derby on ennätyksellisen korkea, mutta mielestämme siltikin liian matala. Joukkueen laitureina avaavat todennäköisesti juniori-ikäiset Roni Peiponen ja Lassi Lappalainen, joista ensin mainittu ei edes oikeastaan ole varsinainen laituri vaan parempi laitapakkina. Keskikentälle Klubi joutunee heittämään Anthony Annanin pariksi Sebastian Dahlströmin, joka ei ainakaan vielä ole juuri perussarjajyrää kummemmpi. Kärjessä Morelos voi ratkaista pelejä yksin, mutta saako Klubi miehelle tarpeeksi palloja?

Loukkaantumistilanteen vuoksi tämä matsi on mielestämme jopa yllättävän lähellä tasabuukkia, vaikka kertoimet ovatkin selkeästi HJK:n puolella. Luvassa on todennäköisesti jälleen vähämaalinen ottelu, joten varmistamme vedonlyöntivihjettämme HIFK:n voitosta tulosvedolla, johon laitamme pyöreät 0 – 0 -lukemat. Kerroin HIFK:n voitolle on noin 5,80, tulosvetoon puolestaan 10,00. Panos HIFK:lle rohkeasti 5 / 10 yksikköä, tulosvetoon 2 / 10.