Veikkauskioski

Sinivalkoinen pohjoismainen derby Eurooppa-liigassa, lue veikkausvihjeet

eurooppa_liiga_vedonlyönti
Vaikka muut suomalaisjoukkueet kompuroivat europeleissä, Helsingin jalkapalloklubi selvitti riemastuttavasti tiensä Eurooppa-liigan karsintojen kolmannelle kierrokselle. Vielä hienompaa on se, että Klubia vastaan arvottiin todella mielenkiintoinen vastustaja: ruotsalainen suurseura IFK Göteborg. Ensimmäinen osaottelu näiden kahden sinivalkoraitaisen joukkueen välillä pelataan tämän viikon torstaina Göteborgissa, jossa Mika Lehkosuon HJK laitetaan ensi kertaa tällä kaudella todelliseen testiin.

Veikkauskioskin toimituksessa peliä odotetaan vesi kielellä. Lue arviomme otteluparista alta ja hyödynnä tuttuun tapaan myös veikkausvihjeet jalkapalloon. Niistä on viime viikkoina tullut voittoja mukavaan tahtiin.

IFK Göteborg lähtee ottelupariin selvänä suosikkina

Ruotsalaisjoukkueet ovat olleet suomalaisille aina todella vaikeita vastustajia jalkapallossa. Suomalaiset joukkueet ovat yltäneet urotekoihin sekä tanskalaisia että norjalaisia vastaan, mutta ruotsalaiset ovat olleet ylittämätön este kaikille suomalaisille. Tälläkin kertaa HJK:lta vaaditaan venymistä, jotta jatkopaikka heltiää.

Jo heti otteluparin selviämisen jälkeen oli selvää myös se, että IFK Göteborg lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Veikkauskioskin arvion mukaan jatkoonmenon todennäköisyys on noin 60 / 40 IFK Göteborgin eduksi, mutta markkinat ovat asettaneet Göteborgin vielä tätäkin suuremmaksi suosikiski. Varsinkin sen kertoimet omassa kotiottelussaan ovat hämmästyttävän matalat, joskin HJK:lla on ollut loukkaantumishuolia ottelun alla.

HJK:lla loukkaantumishuolia: pelaavatko Odu ja Taiwo?

vetovihjeet_ifk_hjkYksi avainkysymyksistä torstain otteluun on se, pelaavatko nigerialaisvahvistukset Odu ja Taye Taiwo. Varsinkin vasen laitapuolustaja Taiwo on ollut yksi HJK:n tärkeimmistä pelaajista tällä kaudella: mies on iskenyt kaikki kilpailut mukaan lukien huimat 9 maalia pakin tontiltaan.

Myös Odu on ollut tärkeä mies HJK:lle kaudella 2016. Nigerilaislaituri pystyy ratkaisemaan otteluita omilla suorituksillaan, ja hän olisi ehdottomasti arvokas lisä vierasottelussa Göteborgissa, jossa Klubi varmasti lähtee rakentamaan pelisuunnitelmaansa puolustuksen kautta. Odu on vastahyökkäyksissä parhaimmillaan pitelemätön ja saattaisi hyvinkin olla se ase, jolla Klubi saa vierasmaalin tehtyä.

Viimeisimmät HJK-leiristä tihkuneet tiedot kertovat molempien miesten olevan todennäköisesti pelikunnossa. Molemmat ovat ainakin mukana Göteborgiin matkaavassa joukkueessa, mutta nähtäväksi jää, ovat nigerialaisvahvistukset avauspaikan vaatimassa iskussa.

Vedonlyöntivihjeet Eurooppa-liigan karsintaotteluun IFK Göteborg – HJK

Vedonlyöntivihjeemme Eurooppa-liigan karsintaotteluun IFK Göteborg – HJK on suosia suomalaista. Emme vihjaa tätä vain kotiseuturakkaudesta, vaan mielestämme HJK:n ja tasapelin kertoimet ovat hämmästyttävän korkeat vierasottelussa. Toki IFK Göteborg on suosikki, mutta juuri nyt HJK:lle tarjotaan samantasoisia kertoimia kuin Allsvenskanin heikoimmille joukkueille samassa tilanteessa. Veikkausliiga on toki paljon Allsvenskania heikompi sarja, mutta Klubin pelaajamateriaali on täysin vertailukelpoinen Göteborgin vastaavaan. Siksi 7.00 kertoimet vieraskentällä ovat ehdottomasti pelaamisen arvoisia pienehköllä panoksela.

Otteluvedon lisäksi laitamme panoksemme myös Klubin jatkoonmenolle tästä otteluparista. Vaikka suomalaisilla onkin ollut historiallisesti vaikeaa ruotsalaisten kanssa, ansaitsee kerroin 3.10 ehdottomasti vähintään keskisuuren panostuksen.