Veikkauskioski

Ranskan presidentinvaalien vedonlyönti 2017 – lue vinkit

ranskan_presidentinvaalien_vedonlyönti

Veikkauskioskilla keskitytään yleensä enemmän urheiluvedonlyöntiin, pääosin jalkapalloon ja jääkiekkoon, mutta nyt otamme rohkean askeleen myös politiikkavedonlyönnin ihmeelliseen maailmaan. Euroopassa käydään tänä vuonna monia mielenkiintoisia vaaleja, joista seuraavana ovat vuorossa Ranskan presidentinvaalit.

Näitä vaaleja seurataan varmasti kiinteästi myös Suomessa, joten ajattelimme antaa lukijoillemme hieman lisäjännitystä jakamalla muutaman vihjeen Ranskan presidentinvaalien vedonlyöntiin. Vaalit käynnistyvät ensimmäisen kierroksen osalta huhtikuun 23. päivä, joten aikaa harkita omia vetojaan on vielä runsaasti.

Macron vai Le Pen ensimmäisellä kierroksella?

Jos mielipidemittauksia on uskominen, käydään vaalitaistelu ensimmäisellä kierroksella Emmanuel Macronin ja Marine Le Penin välillä. Äänet jakautuvat kuitenkin Ranskassa melko tasaisesti monen ehdokkaan välille, joten suuria äänisaaliita ei voi odottaa saavansa juuri kukaan. Sekä Macronille että Le Penille on ennustettu noin 25 prosentin äänimäärää, jolla he voittaisivat helposti Les Republicains -puoluetta edustavan Francois Fillonin, joka on kaiken lisäksi ryvettynyt viime aikoina perheineen taloudellisissa skandaaleissa.

ranskan_vaalit_vedonlyöntiNäyttää selvältä, että Le Pen ja Macron ovat ensimmäisen kierroksen voittajat. Pidämme National Front -puolueen Le Peniä kuitenkin suurempana suosikkina tässä vaiheessa, vaikka Macron onkin ollut lievässä nousujohteessa.

Jos aiemmista viime aikojen äänestyksistä voi jotakin päätellä, eivät populismiin suosionsa perustavan Le Penin kaikki äänet välttämättä mielipidemittauksissa näy. Erityisen mielenkiintoinen kohde on pelata Le Penille yli 30 % (tai 30-40, mutta yli 40:n tuskin mennään) äänisaalista ensimmäisellä kierroksella. Tämä vaatisi vain muutaman prosenttiyksikön kasvua, mikä on tässä vaiheessa vaaleja täysin mahdollista. Kahden vaiheillla olevat äänestäjät kun tietävät, ettei ensimmäisellä kierroksella ratkaista vielä mitään. Tälle vedolle saa jopa 3.50 tasoisia kertoimia, jotka maistuvat ainakin meille.

Macron vai Le Pen toisella kierroksella?

Tuleeko Marine Le Penistä sitten Ranskan presidentti, jos ensimmäinen kierros menee ennustuksemme mukaan? Tässä kohtaa sanomme ei. Emmanuel Macronin sitoutumaton En Marche -liike sopii kuin nenä päähän nimenomaan toiselle kierrokselle ja nimenomaan Le Peniä vastaan.

Tämä vastikään perustettu poliittinen liike pyrkii hämärtämään entisiä oikeiston ja vasemmiston rajoja tehden myönnytyksiä molempiin suuntiin. Koska suurin osa Ranskan kansasta tuskin haluaa (ainakaan vielä) National Frontin ehdokasta presidentinpallille, siirtyvät ensimmäisen kierroksen “jäännösäänet” todennäköisemmin Macronille kuin Le Penille siinä määrin, että voitto irronee ilman suurempia vaikeuksia. Vielä ehtii toki tapahtua paljon, mutta 1.50 kerroin Macronin voitolle Ranskan presidentinvaaleissa 2017 lähtee myös lapulle melko suurella panoksella.