Veikkauskioski

Pohjoismaalaiset kovassa paikassa tänään futiksen EM-kisoissa

islanti_em2016_pitkäveto
Tänään pelataan Ranskan EM-kisojen lohkovaiheen viimeiset ottelut, kun lohkot E ja F tulevat päätökseensä. Molemmat lopputurnaukseen selviytyneet pohjoismaalaisjoukkueet, Islanti ja Ruotsi, ovat kovassa paikassa, mutta Ruotsin tilanne on huomattavasti Islantia vaikeampi. Heikosti pelanneen länsinaapurimme on pakko löytää uusi vaihde, mikäli Zlatan ja kumppanit mielivät mukaan pudotuspelikierrokselle. Belgian on kaaduttava, muuten Ruotsin kisat loppuvat tähän. Islanti voi muiden otteluiden lopputuloksista riippuen kammeta itsensä jatkoon voiton lisäksi myös tasapelillä Itävaltaa vastaan. Lue pitkävetovihjeemme molempien pohjoismaalaisten viimeisiin lohkopeleihin alta.

Pitkävetovihjeet otteluun Itävalta – Islanti

Itävalta aloitti EM-kisansa yllätystappiolla Suomen karsintalohkosta hädin tuskin jatkoon selvinnyttä Unkaria vastaan. Toisessa pelissään Portugalia vastaan Itävalta kuitenkin onnistui säilyttämään jatkomahdollisuutensa venymällä 0-0 tasapeliin. Samalla Itävalta asetti Portugalin todella vaikeaan paikkaan viimeisessä pelissään Unkaria vastaan.

Islanti järjesti kisojen ensimmäisen suuryllätyksen jättämällä samaisen Portugalin tasapeliin avausottelussaan. Kahdesta pelistä kaksi tasapelipistettä keränneet islantilaiset ovat ylittäneet kaikki odotukset tähän mennessä. EM-karsintojen hyvä vire on saanut jatkoa itse kisoissa, ja ensikertalaiset ovat tiukasti mukana taistelussa jatkopaikoista.

Valitettavasti Veikkauskioskin jalkapalloasiantuntijat eivät usko Islannin vireen riittävän jatkoon asti. Itävalta alisuoritti avausottelussaan Unkaria vastaan, eikä se ole vielä onnistunut maalinteossa lainkaan. Silti Itävallan perustaso ja rutiini ovat Islantia korkeammalla tasolla, ja uskomme itävaltalaisten saavan pallon Islannin maaliin riittävän montaa kertaa, jotta voitto ja jatkopaikka heltiävät. Pitkävetovihjeemme on tähän otteluun on siis Itävallan voitto, johon panostamme keskisuurella panoksella ja kertoimella 2.25.

Pitkävetovihjeet otteluun Ruotsi – Belgia

pitkävetovihjeet_ruotsi_emTämä illan toisena myöhäisotteluna pelataan Ruotsi – Belgia, jossa ratkaistaan tämän lohkon jatkopaikkojen lisäksi myös parhaiden lohkokolmosten kohtalo – Irlanti tuskin onnistuu voittamaan Italiaa omassa pelissään. Ruotsille kelpaa Belgiaa vastaan vain voitto, mutta sinikeltaisten peli ei varsinaisesti ole EM-turnauksessa vakuuttanut. Irlantia vastaan Ruotsi onnistui venymään onnekkaaseen tasapeliin, ja Italiaa vastaan tappio tuli niukin 1-0 lukemin. Molemmat tulokset kuitenkin mairittelevat ruotsalaisia. Pelissä ei tunnu olevan punaista lankaa lainkaan, vaan koko joukkue lepää Zlatan Ibrahimovicin varassa.

Belgia hävisi avausottelunsa hyvässä vireessä olevaa Italiaa vastaan. Irlannin kanssa Belgialla ei sen sijaan ollut ongelmia. 3-0 lukemat Ruotsia vastaan peliä hallinnutta Irlantia vastaan kertovat omaa kieltään siitä, että Belgia on tällä hetkellä huomattavasti Ruotsia kovempi joukkue.

Myös toinen pohjoismaalaisjoukkue lähtee tänään laulukuoroon. Vaikka Belgialle riittäisi pelistä jatkopaikkaan tasapelikin, uskomme sen silti onnistuvan voittamaan ottelun jopa yllättävän selkeästi. Pitkävetovihjeemme on Belgian voitto keskisuurella panoksella ja kertoimella 1.75.