Veikkauskioski

Pitkävetovihjeet Veikkausliigaan – tee tiliä Ilveksellä ja KuPSilla

veikkausliiga_pitkäveto_2016
Kotimaisen Veikkausliigan kausi 2016 on ehtinyt jo yli ensimmäisen kolmanneksen, ja mestaruustaistelu näytetään käytävän hieman yllättäen HJK:n ja MIFK:n välillä. HJK on kertoimien valossa valtava suosikki nostamaan pokaalia kauden päätteeksi, mutta 17.00 MIFK:n voitolle saattaisi olla kokeilemisen arvoinen mestaruuskerroin… Mika Lehkosuon HJK:n peli ei ole aivan parhaimmillaan, vaikka tulosta tuntuukin tulevan, joten pienellä panoksella MIFK:N kokeileminen on mielenkiintoinen idea. Ei siitä kuitenkaan tässä vaiheessa sen enempää, nyt keskitymme pitkävetovihjeisiin viikonlopun Veikkausliigaotteluihin.

Pitkävetovihjeet Ilves – SJK

Tampereen Ilves on pelannut tähän mennessä loistavan kauden Veikkausliigassa. Joukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa peräti neljäntenä – ja kaiken lisäksi kaksi ottelua vähemmän pelanneena kuin kärkijoukkueet. Nyt kurssi on kuitenkin kääntynyt lievään laskuun, sillä kahdesta edellisestä ottelusta Ilvekselle on jäänyt käteen pelkkä luu. Pelit eivät kuitenkaan olleet siitä helpoimmasta päästä, sillä joukkue on kohdannut vieraskentällä sekä RoPS:n että VPS:n. Nyt Ilves pääsee palaamaan Tammelaan, jossa vastaan asettuu heikon kauden pelannut SJK.

SJK lähti kauteen lähes HJK:n veroisena mestaruussuosikkina, mutta Simo Valakarin suojattien kausi on ollut heikko. Seitsemäs sija 11 pistettä kärkeä perässä ei varmasti tyydytä Seinäjoella ketään. Joukkue on parantanut otteitaan hieman viime aikoina, mutta tulosta ei silti ole tullut toivotulla tavalla – SJK hävisi sekä MIFK:lle että HJK:lle menettäen käytännössä samalla mahdollisuuteensa mestaruuteen.

Pitkävetovihjeemme on panosta keskisuurella Ilvekseen, jolle tarjotaan hämmästyttävän korkeaa kerrointa kotikentällään: 3.40. Meidän analyysimme mukaan kyseessä on ennemminkin tasabuukki, vaikka Ilvekseltä puuttuukin muutama tärkeä pelaaja.

Pitkävetovihjeet FC Lahti – KuPS

pitkävetovihjeet_maanojaFC Lahti onnistui voittamaan PS Kemin kotonaan viime keskiviikkona 1-0-lukemin. Joukkue vaihtoi surkeasti koko kauden pelanneen Tomi Maanojan pois maaliltaan, ja tolppien välissä seisoi kemiläisiä vastaan Miikka Mujunen. Mujunen onnistuikin hyvin, mutta loukkaantui valitettavasti ottelun loppupuolella. Näin ollen Maanoja palasi Lahden maalile välittömästi takaisin, mutta valmentajan epäluottamuslause tuskin auttoi muutenkin itseluottamuksensa kanssa kamppailutta Maanojaa lainkaan. Lahden puolustus ei selkeästi luota maalivahtiinsa, joka on tehnyt tällä kaudella virheitä lähes ottelussa kuin ottelussa.

KuPS on pelannut vieraskentällä viime aikoina melko heikosti, mutta kyseessä on silti selvästi FC Lahtea kovempi joukkue. Ottaen huomioon lahtelaisten maalivahtiongelmat, on KuPS:n kerroin 3.85 pelaamisen arvoinen keskisuurella panoksella.