Veikkauskioski

Pitkävetovihjeet jalkapallon ystävyysotteluihin

Jalkapallon MM-karsinnat 2016 alkavat ensi viikolla, ja nyt joukkueilla on viimeinen mahdollisuus hioa kuvioitaan kuntoon ystävyysotteluiden merkeissä. Tästä johtuen kaikki ottavat nämä harjoituspelit enemmän tosissaan kuin normaalisti – niin pelaajat kuin valmentajatkin. Pelaajille luvassa on erinomainen tilaisuus näyttää omaa osaamistaan ennen MM-karsintojen alkamista; valmentajat eivät puolestaan yleensä halua testata suuremmin enää tässä vaiheessa, vaan paketti pyritään laittamaan lopulliseen muotoonsa. Veikkauskioski on tietenkin jälleen vahvasti futismenossa mukana – lue pitkävetovihjeet jalkapallon ystävyysotteluihin alta.

Pitkävetovihjeet otteluun Portugali – Gibraltar

Portugali yllätti suurimman osan asiantuntijoista ja nappasi kirkkaimmat mitalit kaulaansa Ranska EM-kisoista tänä keväänä. Maan ensimmäinen arvokisavoitto tuli vahvan taktisen osaamisen ja yksilötaidon avulla, mutta mitenkään ylivoimainen Portugali ei missään vaiheessa turnausta ollut. Voitto on kuitenkin voitto, ja sen suo ehdottomasti kaikille Portugalin pelaajille – varsinkin niille muutamille, jotka olivat mukana häviämässä Kreikalle EM-finaalissa muutamia vuosia takaperin.

Nyt hallitsevaa Euroopan mestaria vastaan astelee huomattavasti EM-kisamaita heikompi vastustaja, kun piskuinen Gibraltar saapuu kyläilemään läntiseen naapurimaahansa. Ottelun luulisi olevan ennakolta selvä, eikä ennakkosuosikista olekaan epäselvyyttä. Portugalin motivaatio ei kuitenkaan ole turhan korkealla, eikä maa muutenkaan ole selvittänyt otteluita pikkumaita vastaan aina kunnialla. Siitä syystä pitkävetovihjeemme tähän otteluun on yllätystasuri pienellä panoksella. Kerroin 81.00 tälle tapaukselle on naurettavan korkea ylikerroin. Panos silti 1 / 10 yksikköä.

Pitkävetovihjeet otteluun Hollanti – Kreikka

ystävyysottelut_veikkausvihjeetJos Portugalin Euroopan mestaruus oli yllätys, sitäkin suurempi yllätys oli se, ettei Hollantia nähty kisoissa lainkaan vaan maa karsiutui jatkosta. Samoin kävi myös oranssipaitojen tämän iltaiselle vastustajalle Kreikalle, joka jäi Suomen karsintalohkon jumboksi.

Heikon menestyksen vuoksi sekä Hollanti että Kreikka ovat melkoisen sekasortoisessa tilassa, joten ottelun tulosta on normaalia huomattavasti vaikeampi ennustaa. Ottaen huomioon tämän seikan, ovat Kreikalle monissa paikoissa tarjotut kertoimet selkeästi yläkanttiin. Kreikka voitti esimerkiksi edellisessä ystävyysottelussaan EM-kisoissa esiintyneen Itävallan, joten mistään huumoriporukasta ei ole kyse. Pitkävetovihjeemme on sijoittaa 2 / 10 yksikköä tässä pelissä vierasjoukkueelle, joka saattaa hyvinkin yllättää Danny Blindin nykyään valmentaman Hollannin. Pitkävedon kertoimet ovat todella korkeita tälle tulokselle, jopa 10.00.

Pitkävetovihjeet otteluun Italia – Ranska

Tämän jalkapalloillan kruunaa todellinen klassikko-ottelu, kun Stadio San Nicolalla asettuvat vastakkain Italia ja Ranska. Molemmat joukkueet pelasivat melko hyvät EM-kisat, joista jäi mieleen varsinkin Italian kivenkova puolustus. Nyt EM-valmentaja Antonio Conte on kuitenkin lähtenyt Azzurrin peräsimestä muiden haasteiden pariin, ja puikkoihin on tarttunut uusi mies, Giampiero Ventura. Ranskan valmentajana jatkaa Didier Deschamps.

Veikkauskioski ei usko Italian lähtevän muuttamaan vielä pelityyliään juurikaan, sillä Conten luoma taktiikka toimi EM-kisoissa mainiosti. Ottelu on siis varmasti todella tasainen, mutta paineet ovat nyt pelaajilta poissa; maaleja saatetaan siis nähdä tavallista enemmän. Vetosivustot ovat ylireagoineet EM-kisoihin ja nostaneet kohteen yli 2.5 maalia kertoimen todella korkeaksi. Pitkävetovihjeemme on pelata tätä vastaan pienehköllä panoksella: 4 / 10 yksikköä, yli 2,5 maalia, kerroin 2.75.