Veikkauskioski

Pitkävetovihjeet EM-jalkapalloon: Tsekki – Turkki

turkki_kuva_em2016
Ranskan EM-kisojen lohko C tulee tänään päätöksensä, ja pelissä on vielä paljon. Tsekki ja Turkki kohtaavat tämän illan myöhäisottelussa, jonka jälkeen joko toinen tai molemmat voivat pakata laukkunsa kotimatkaa varten. Turkin tilanne on Tsekkiä tukalampi, sillä Turkki on hävinnyt kaksi ensimmäistä peliään maalierolla 4-0. Maaliero on tärkeä siinä mielessä, että Turkki ei voi enää nousta lohkossa kolmossijaa korkeammalle. Kun ainoastaan neljä parasta lohkokolmosta jatkaa pudotuspeleihin, on turkkilaisten käytännössä lähdettävä hyökkäämään rohkeasti ja hakemaan suurinumeroista voittoa Tsekistä. Lue pitkävetovihjeemme otteluun alta.

Riittääkö Turkin usko viimeisessä ottelussa?

Turkki ei ole varsinaisesti tunnettu joukkueena, jonka pää kestää kovissa paikoissa. Nyt joukkue on kahden surkean esityksen jäljiltä selkä seinää vasten: edes voitto ei välttämättä riitä jatkopaikkaan. Pelaajamateriaaliltaan suhteellisen laadukas joukkue ei onnistunut vastaamaan lainkaan Kroatian ja Espanjan asettamaan haasteeseen, ja nolla maalisarakkeessa kertoo karua kieltään siitä, että Turkin kisat ovat saaneet pahimman mahdollisen alun. Jos ryhtiliikettä ei tapahdu, päättyvät Turkin EM-kisat tällä kertaa todennäköisesti jo kolmen ottelun jälkeen.

tsekki_turkki_pitkävetoTsekki pelasi yllättävän hyvät EM-karsinnat voittaen lopulta oman karsintalohkonsa. Joukkue ei ole varsinaisesti pettänyt itse kisoissakaan, sillä avajaisottelu Espanjaa vastaan päättyi espanjalaisten voittoon vasta aivan viime hetkien maalilla 0-1, ja Kroatiaa vastaan Tsekki osoitti luonnetta nousemalla 2-0 tappioasemasta tasoihin. Tuo piste oli elintärkeä joukkueen jatkohaaveita ajatellen, sillä voittamalla Turkin Tsekki on mitä suurimmalla todennäköisyydellä jatkossa riippumatta toisen lohkopelin, Kroatia – Espanja, lopputuloksesta. Tasuri ei kuitenkaan riitä Tsekille missään tapauksesa.

Avoimien ovien päivät?

Ottelun lähtökohdat viittaavat vahvasti siihen, että luvassa on hyökkäysvoittoinen ja mielenkiintoinen ottelu. Joukkueiden ero hyökkäyspäässä on kuitenkin ollut melkoisen selvä turnauksen ajan. Tsekki vaikutti vaaralliselta jo todella hyvin pelannutta Espanjaa vastaan ja onnistui maalinteossa kahdesti Kroatia-ottelussa, kun taas Turkki ei ole osunut maalipuiden väliin vielä kertaakaan. Me uskomme avoimen ottelun suosivan enemmän Tsekkiä, sillä se on todella vaarallinen joukkue vastahyökkäyksissä ja osuu paikoistaan huomattavasti Turkkia kovemmalla prosentilla. Siksi pitkävetovihjeemme tähän ottelun on motivoitunut Tsekki, jolle tarjottu kerroin 2.40 kelpaa pienehköllä panoksella.