Veikkauskioski

MM-jatkokarsinnat jatkuvat Euroopassa – miten käy Ruotsin?

ruotsi-mm-vinkit

Jalkapallon MM-kisojen 2018 joukkueet alkavat hiljalleen olla selvillä, mutta vielä riittää hieman jännitettävää Euroopassakin. Ruotsin 1-0 kotivoitto Italiasta lihotti vihjekassamme lisäksi ruotsalaisten mahdollisuuksia tehdä jälleen pienimuotoinen ihme ja selvitä MM-kisoihin Ranskan ja Hollannin lohkosta. Tässä artikkelissa jaamme vedonlyöntivihjeet maanantain Italia-Ruotsi-ottelun lisäksi myös tämän illan peliin Kreikan ja Kroatian välillä.

Vihjeet MM-jatkokarsintaan Kreikka – Kroatia

Kreikan MM-haaveet saivat melkoisen kolauksen, kun Kroatia jyräsi 1. osaottelussa ansaittuun kotivoittoon lukemin 4-1. Nyt helleeneiltä vaadittaisiin todellista ihmettä kotikentällä, jossa jatkopaikkaan vaadittaisiin käytännössä 3-0 voittoa.

1. osaottelu osoitti selvästi joukkueiden välisen tasoeron. Kreikka onnistui näissä karsinnoissa kääntämään kurssinsa ja selviytyi kahden parhaan joukkoon, mutta ei sitä rehellisyyden nimissä voi minään huimana saavutuksen pitää. Samassa lohkossa kun pelasivat sellaiset suurudet kuin Bosnia, Viro, Kypros ja Gibraltar. Esimerkiksi Suomella olisi ollut tuossa lohkossa täydet mahdollisuudet jatkokarsintapaikkaan.

Vihje:

Kroatia on yksinkertaisesti aivan liian kova Kreikalle. Kreikan on voitettava reilusti, joten se ei voi lähteä peruuttelemaan, ja tämä avaa Kroatialle paikkoja vastahyökkäyksiin. Vieraissakin Kroatia voittaa tämän matsin vähintään 50 % kerroista, joten pitkävedon kerroin 2.15 on otettava peleihin.

Vihjeet MM-jatkokarsintaan Italia – Ruotsi

mm-italia-ruotsi-vinkitRuotsi teki sen mitä Ruotsi osaa – venyi tiukassa paikassa loistavaan suoritukseen. Italia oli vieraskentällä juuri niin hampaaton kuin olisi voinut kuvitella, vaikka pitikin palloa 64 prosenttia ajasta. Maalipaikoiksi Italian pallonhallinta ei kuitenkaan tuntunut muuttuvan millään, mistä kertovat omaa kieltään laukaukset kohti maalia, jotka Ruotsi voitti 3-2. Italia hyökkäykset päättyivät kulmapotkuihin, joissa ei juuri ideaa ollut.

Vaan muuttuuko ääni kellossa kotikentällä? Niin voisi ehkä äkkiseltään kuvitella, mutta tilastot ja esitykset kertovat toista. Ottelun kuva lienee nimittäin Italiassa melkeinpä samanlainen kuin Ruotsissakin.

Vihje:

Italia lähtee kotiotteluunsa suosikkina, mutta mielestämme Ruotsi on nyt selkeä suosikki ottamaan MM-kisapaikan tästä parista itselleen. Vierasmaalisäännön vuoksi nollille jääminen vieraspelissä on aina valtava pettymys, ja Italian on oltava tarkkana, etteivät ruotsalaiset pääse iskemään tärkeää vierasmaalia. Ruotsin jatkopaikasta saa esimerkiksi NordicBetiltä kertoimen 1.86, johon voi panostaa astetta isommallakin.