Veikkauskioski

Miten käy suomalaisjoukkueiden eurokentillä? Lue vedonlyöntivihjeet

eurofutis_vetovihjeet
Jalkapallon EM-kisat on vihdoin laitettu pakettiin. Portugali pääsi vihdoin juhlimaan arvokisavoittoa ja heille suotakoon pidemmätkin voitonjuhlat, mutta me muut voimme kääntää katseemme jo seuraaviin jalkapallo-otteluihin. Eurooppa-liigan karsinnat kaudelle 2016-17 aloitettiin jo muutama viikko sitten, ja suomalaisjoukkueista sekä HJK että RoPS selvittivät tiensä ensi viikolla pelattavalle toiselle kierrokselle. Myös Seinäjoen Jalkapallokerho aloittaa ensi tiistaina urakkansa Mestareiden liigan karsinnoissa, joten suomalaisille jalkapallofaneille riittää jännittävää seurattavaa molemmissa kilpailuissa.

Onko SJK:sta haastamaan BATE?

Simo Valakarin SJK on ollut suurissa vaikeuksissa tämän vuoden Veikkausliigassa. Alkukautta varjosti typerä pistemenetys pöytäkirjavirheen takia, eikä joukkue ole missään vaiheessa yltänyt aivan parhaaseen vireeseensä. SJK:n käyrä on osoittanut kuitenkin viime aikoina lievästi yläviistoon, joten todennäköisesti joukkue tulee loppukauden aikana kipuamaan lähemmäs ennen kauden alkua odotettuja sijoituksia.

SJK pelaa tällä kaudella Mestareiden liigan karsinnoissa ensi kertaa historiansa aikana. Ensimmäiselle kierrokselle seinäjokelaisia vastaan on arvottu valkovenäläinen BATE, joka on eurokentillä huomattavasti rutioituneempi tekijä. Jos SJK jatkaa, on kyseessä todellinen jymy-yllätys.

Ensimmäisessä osaottelussa Valko-Venäjällä pelin henki on selvä: SJK yrittää viedä ratkaisun kotikentälleen ja BATE iskeä taululle sellaiset lukemat, että jatkopaikka on plakkarissa jo ensimmäisen osan jälkeen. SJK:n ongelmat ovat olleet enemmän puolustuksessa kuin hyökkäyksessä, ja uskomme seinäjokelaisten onnistuvan maalinteossa vieraskentällä, kun BATE hyökkää. Siksi vedonlyöntivihjeemme tähän otteluun on molempien joukkueiden onnistuminen maalinteossa. Kerroin 2,65 on pelaamisen arvoinen pienellä panoksella.

Miten käy HJK:n Bulgariassa?

hjk_euro_vedonlyöntivihjeetHelsingin Jalkapalloklubi pelaa taas pitkästä aikaa Eurooppa-liigan karsintojen alkukierroksilla. Ensimmäisellä kierroksella kaatui liettualainen Atlantas rutiininomaisen esityksen jälkeen, mutta nyt on luvassa huomattavasti kovempi vastustaja, bulgarialainen Beroe.

HJK aloittaa otteluparin vieraskentällä, mikä sopii varmasti Mika Lehkosuon suojateille erinomaisesti. HJK on osoittanut viime vuosina olevansa kova tekijä myös kansainvälisillä kentillä, eivätkä Klubi-pelaajien polvet varmasti tutise tässäkään otteluparissa. Lehkosuon osittain inhorealistinenkin tulospallo on toiminut hyvin. HJK-luotsi on ymmärtänyt, että tyylipisteitä ei peleissä jaeta, vaan vain otteluparin voitto merkitsee.

HJK on kertaluokkaa Beroeta kovempi joukkue materiaaliltaan – ainakin juuri nyt, kun bulgarialaisjoukkue vasta aloittelee sarjakauttaan. Helsinkiläiset ovat myös esiintyneet tällä kaudella vieraskentillä kohtalaisen hyvin, joten samaa voidaan odottaa myös Bulgariassa. Lehkosuon tuntien tasapeli on tässä ottelussa lähellä, ja tasapelikerroin 3.3 maistuu hyvin keskisuurella panoksella.

Yllättääkö RoPS kotonaan?

Rovaniemen Palloseura otti yllättävänkin helpon voiton irlantilaisesta Shamrock Roversista edellisellä kierroksella. Nyt RoPS saa vieraita Kroatiasta NK Lokomotiva Zagrebin muodossa.

Rovaniemellä pelattava ensimmäinen osaottelu on elintärkeä, mikäli RoPS aikoo elätellä toiveita jatkoonmenosta, sillä Kroatiassa mitään ei tule ilmaiseksi. Vaikka vierasjoukkue on ensimmäisessä osaottelussa suosikki, ovat kertoimet mielestämme hieman vinksallaan. Zagrebilaisilla on todella nuori ja melko kokematon joukkue, jolle reissu Napapiirille voi olla yllättävänkin hankala pala. RoPSin kotikerroin 3.50 on liikaa, ja panostamme siihen pienehköllä panoksella.