Veikkauskioski

Miten käy Huuhkajien Italiaa vastaan? Lue tulosvetovihjeemme

huuhkajat_tulosveto
Hans Backen Huuhkajat eli Suomen jalkapallomaajoukkue paranteli keskiviikkoisessa ystävyysottelussa Belgiaa vastaan monia tilastoja. Ensinnäkin Suomi onnistui maalinteossa ensimmäistä kertaa Backen alaisuudessa pelatussa A-maaottelussa, kun Kasper Hämäläinen tuikkasi Suomen 0-1 vierasjohtoon toisen jakson alkupuolella. Toiseksi Suomi onnistui pitämään Belgian sen verran hyvin kurissa loppuun asti, että historiankirjoihin merkattiin Hans Backen ensimmäinen tappioton ottelun Huuhkajien peräsimessä.

Uusi, inhorealistinen Suomi

Jos Mixu Paatelaisen joulukuusi-Suomea moitittiin yltiöpositiivisuudesta, on nykyinen Huuhkaja-ryhmä kuin oman aiemman itsensä vastakohta. Hans Backe on peluuttanut Suomea viimeisimmissä otteluissa pelijärjestelmällä 3-5-2, joka voisi käytännössä olla hyökkääväkin taktiikka. Näin ei kuitenkaan Suomen tapauksessa todellakaan ole. Backen 3-5-2 on käytännössä lähempänä 5-3-2-taktiikkaa, sillä laitapakit (tai wing backit) puolustavat todella alhaalla.

Tähän taktiikkavalintaan on olemassa selvät syyt. Yksi Suomen suurimmista ongelmista on ollut laitapelaaminen ja varsinkin laitojen puolustaminen. Mixun aikoina Suomen laitapeli oli jopa lähes surkuhupaisaa, kun joukkueen tasollisesti heikoimmat pelaajat, laitapuolustajat, vastasivat samalla suuresta osasta joukkueen hyökkäyspeliä. Samalla miehet väsyivät, eivätkä pystyneet estämään vastustajan murtautumisia omassa päässä.

Nykyinen Backen Suomi hakee hyökkäyspäässä ratkaisuja nopeilla syöttöyhdistelmillä ja puolustaa laidat tarkasti. Ideana on pakottaa vastustaja keskittämään sen sijaan, että taitavammat vastustajat murtautuisivat parempiin maalintekopaikkoihin. Viiden puolustajan järjestelmässä kun Suomella on kolme topparia maalin edessä keskityksiä siivoamassa. Taktiikka toimi mainiosti Belgiaa vastaan – joskin tuurillla ja Lukas Hradeckyn huippupelillä oli oma osansa siinä, että Suomi ylsi vierastasuriin. Maanantaina on luvassa ehkä vieläkin kovempi haaste, kun vastaan asettuu Italia vieraskentällä. Lue tulosvetovihjeemme alta.

Tulosvetovihjeet otteluun Italia – Suomi

tulosvetovihjeet_suomiTulosvetovihjeet otteluun Italia – Suomi kannattaa valitettavasti luoda siltä pohjalta, että Suomi tuskin tekee maaliakaan. Hyökkäyspeli on Huuhkajilla edelleen pahasti hakusessa, eikä Roman Eremenkon heikohko formi auta asiaa. Olisikin suuri yllätys, jos Huuhkajat venyttäisivät maanantaina hyvin puolustavan Italian maaliverkkoja.

Italia on siitä mielenkiintoinen suuri futismaa, että se järjestää harvoin murskajaisia heikompiaan vastaan. Kun tähän lisätään Suomen nykyinen taktiikka, ovat vähämaalisen ottelun merkit todellakin ilmassa. Tulosvetovihjeemme tähän peliin on Italia 2,1,0 – Suomi 0. Varsinkin maalittoman tasurin kertoimet ovat todella hyviä, jopa 12.00.