Veikkauskioski

Mestareiden liigan pudotuspelit 2017 – tässä otteluparit

Jalkapallon Mestareiden liigan lohkovaihe laitettiin tuokio sitten pakettiin, ja hieman sen jälkeen arvottiin otteluparit ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle. Arvontapallot tuntuvat pitävän perinteitä yllä, sillä aiemmilta vuosilta turhankin tutut parit Arsenal – Bayern ja Barcelona – PSG saatiin jälleen esiin. Ainakaan Lontoossa ja Pariisissa tuskin näiden tulosten jälkeen juuri naurattaa, sillä juuri huonommin ei olisi voinut mennä. Lue analyysimme Mestareiden liigan pudotuspeleistä 2017 alta.

Selkeitä ja vähemmän selkeitä ottelupareja

Mestareiden liigan pudotuspelit 2017 toivat tullessaan selkeitä ja vähemmän selkeitä ottelupareja, joista ei mielenkiintoa puutu. Alta näet kaikki otteluparit. Ne on esitelty niin, että 1. osaottelun kotikentällään pelaava joukkue mainitaan ensimmäisenä

  • SL Benfica – Borussia Dortmund
  • Paris Saint-Germain – FC Barcelona
  • Real Madrid CF – SSC Napoli
  • Manchester City FC – AS Monaco FC
  • FC Porto – Juventus FC
  • Bayer 04 Leverkusen – Club Atletico de Madrid
  • Arsenal FC – FC Bayern München
  • Sevilla FC – Leicester City FC

Ensimmäiset osaottelut pelataan kahden viikon aikana 14. helmikuuta – 22. helmikuuta välisenä aikana. Toiset osaottelut käydään puolestaan 7. maaliskuuta – 15. maaliskuuta.

Mestareiden liigan pudotuspelien ennakko ja vetovihjeet

mestareiden_liiga_2017_ronaldoMestareiden liiga näyttää tällä kaudella mielestämme todella tasaiselta. Kolme suurinta voittajasuosikkia ovat tänäkin vuonna Real Madrid, Barcelona ja Bayern, mutta yksikään näistä ei ole noussut vielä ylitse muiden. Lisäksi esimerkiksi Juventus, Man City ja Atletico Madrid ovat varteenotettavia haastajia tälle kolmikolle.

Ennen ensimmäistä pudotuspelikierrosta löysimme voittajavetoon yhden loistavan vaihtoehdon. Serie A:ta hallitseva Juventus sai vastaansa Porton, eikä italialaisilla pitäisi olla vaikeuksia edetä jatkoon. Juventus ei ole menettänyt kotonaan Serie A:ssa pistettäkään tällä kaudella, vaan joukkue on saalistanut yhdeksästä ottelusta yhtä monta voittoa. Hyvä arvontatulos parantaa Juventuksen mahdollisuuksia voittoon, joten kerroin 15.00 kannattaa napata kuleksimasta jo nyt. Muihin mestaruusvetoihin emme näillä kertoimilla vielä koske.

Pitkävedon kertoimet jatkoonmenijöille

cl_2017_vihjeetPitkävedon puolelta löytyy muutamia hyviä yllätyshakuja jatkoonmenijöistä. Suosikkien jatkokertoimet tuntuvat sen sijaan olevan hyvin kohdillaan, joten suosikkeihin uskovien kannattaa lyödä vetonsa sisään ennemmin yksittäisissä otteluissa. Esimerkiksi Barcelonan vieraskerroin PSG:tä vastaan (2.15) on kohtalaisen pelattava.

Jatkoonmenijöiden suhteen nostamme esiin kolme yllätysmahdollisuutta, joiden kertoimet ovat hieman yläkanttiin. Tai paljonkin, jos Napolista puhutaan. Loistovireeseen Serie A:ssa yltynyt Napoli on kova joukkue, jonka aliarvioiminen johtuu osittain “helposta” alkulohkosta, jossa italialaiset olivat välillä vaikeuksissa. Lopulta joukkue kuitenkin selvisi jatkoon ongelmitta.

Napoli – kerroin 5.00

Napoli majailee tällä hetkellä Serie A:n kolmantena, ja se on ollut vahva niin kotonaan kuin vieraissakin. Maaleja napolilaiset ovat tehneet eniten koko sarjassa, mikä lupaa hyvää otteluihin Real Madridia vastaan. Vieraissa aloittaminen sopii varmasti Napolille hyvin. Pari maalia ja tasuri Bernabeulla ei ole mahdottomuus, ja kotonaan Napoli ei ole suurikaan altavastaaja.

Real Madrid on toki todella kova joukkue, joka hallitsee tällä hetkellä La Ligaa, mutta tasoerot eivät analyysimme mukaan ole tänä vuonna yhtä suuret kuin aiemmin. Tässä on mielestämme paras kerroin Mestareiden liigan pudotuspeleihin juuri nyt.

Monaco – kerroin 3.75

pitkäveto_cl_2017Toinen yllätyspoimintamme on ranskalaisjoukkue AS Monaco. Monacon jatkoonmenon kerroin Cityä vastaan on mielestämme ylikerroin, sillä manchesterilaisten pelissä on vielä luvattoman paljon parantamisen varaa. Pep Guardiolan opit ovat vasta iskostumassa City-pelaajien mieliin, ja ongelmia on nhäty niin kotimaassa kuin eurokentillääkin. Valioliigassa Chelsea on karannut jo 7 pisteen päähän.

Kakkossijalla Ranskan Ligue 1:ssä oleva Monaco ei ole mikään pilipalijoukkue. Kotimaan sarjassa se on muun muassa 3 pistettä edellä PSG:tä, jota kuitenkin pidetään edelleen eurokentillä huomattavasti Monacoa kovempana luuna. Tämä ei ehkä ole Napolin kaltainen huippuvihje, mutta ehdottomasti pelattava kerroin.

Arsenal – kerroin 3.60

Kolmas pitkävetovihjeemme Mestareiden liigan pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle on Arsenal. Pohjois-Lontoossa revittiin varmasti useammatkin pelihousut arvonnan jälkeen, kun lohkonsa voittanut Arsenal sai vastaansa Bayern Münchenin, joka sijoittui oman alkulohkonsa kakkoseksi Atletico Madridin jälkeen. Mutta onko Bayern todella niin kova kuin aiemmin?

Uskaltaudumme vastaamaan kieltävästi. Carlo Ancelottin Bayern ei ole saman tasoinen joukkue kuin aivan viime vuosina Münchenissä on totuttu. Jotain puuttuu, ja se näkyy myös Bundesliigassa, joka on paljon aiempaa tasaisempi. Arsenal on tällä kaudella ehkä hieman tavallista vahvempi, joten kerroin 3.60 riittää peleihin hyvin.