Veikkauskioski

Lontoon MM-kisat alkavat tänään – kestääkö Mo Farah kymppitonnilla?

vihjeet_mm_kisat_2017

Yleisurheilun MM-kisat vuosimallia 2017 käydään Englannissa, Lontoossa, jossa laitetaan homma mitalien suhteen pyörimään tänään perjantaina. Suurin huomio keskittyy miesten 10 000 metrin kisaan, jossa ei viime vuosilta tuttuun tyyliin ole kuin yksi ennakkosuosikki: Mo Farah. Kestävyysjuoksua jo pitkään hallinnut Farah pääsee nyt juoksemaan kotiyleisönsä edessä, mutta riittääkö kotiyleisön kannustus siivittämään Mo’n vielä yhteen kultamitaliin. Lue vihjeemme miesten 10 000 metrille alta!

Vielä kerran Mo?

Kun katsoo tämän kisan kertoimia, ei kymppitonnin voittajaksi ole muita suosikkeja kuin Mo Farah. Britin voittokerroin on tällä hetkellä noin 1.35, joka ei missään tapauksessa ole pelaamisen arvoinen. Ei vaikka kuinka katselisi menneiden vuosien tilastoja 10 000 metriltä ja lyhyemmiltä matkoilta.

Kuka tahansa yhtään pidempään yleisurheilua seurannut tietää, että kestävyysjuoksun puolelle tärkeät kisat voittaa aina Mo Farah. Näin se vain on ollut jo pitkään. Asiaan on kuitenkin tulossa muutos, sillä Farah on ilmoittanut lopettavansa uransa näihin kisoihin.

On uusien haastajien aika nousta esiin ja ottaa kestävyysjuoksuvaltikka itselleen. Nämä haastajat tulevat vähemmän yllättäen Itä-Afrikasta, ja vielä vähemmän yllättäen kovimmat heistä pukevat ylleen Kenian juoksuasun. Vieläkö Mo kestää kenialaisrynnistyksen kertaalleen?

Ehkäpä ei sittenkään…

10000_metrin_vedonlyöntivihjeetMo Farah on loistava kestävyysjuoksija, joka on tehnyt uskomattoman hienon uran. Mies ei kuitenkaan ole takavuosien vedossa enää, ja tietää sen itsekin. Vain joitakin päiviä sitten Farah itse asiassa ilmoitti, ettei kuntopohja ole nyt aivan samalla tasolla kuin vielä vuosi-pari sitten. Psykologista sodankäyntiäkö? Emme sanoisi ihan niinkään, kyllä rehellistä miestä on uskottava, kun hän itse omaa tasoaan arvioi!

Jos Mo on nyt voitettavissa, niin kuka hänet sitten voittaa? Me käännämme katseemme yhteen kenialaisjuoksijaan, joka on aiemminkin ollut lähellä. Vuoden 2015 MM-hopeamitalisti 10 000 metrin kisasta, Geoffrey Kamworor, on melko varmasti Mo Farahin kovin haastaja myös tänä vuonna. Vain 24-vuotias Kamworor on edelleen kehittyvä juoksija, joka on mennyt eteenpäin parissa vuodessa paljon. Kun Farah on samanaikaisesti hieman taantumassa, niin olisiko tässä jymy-yllätys heti kisojen alkuun? Kamwororin MM-kullasta saisi pitkävetoon herkullisen kertoimen 7.00, jota voi kokeilla hyvillä mielin.