Veikkauskioski

Liigan välierä JYP-KalPa – viekö JYP sarjan ratkaisun 7. peliin?

sm-liiga.playoffs

Tappara porskutti jo finaaleihin ensimmäisenä joukkueena eilen 12.4., mutta toista finaalijoukkuetta haetaan edelleen. KalPan 2-0 voitto kotikaukalossaan tiesi sitä, että JYP joutuu lähtemään illan peliin selkä seinää vasten. Jos voittoa ei tule, loppuu jyväskyläläisten kausi kotiyleisön edessä siihen. Lue alta ennakkomme ja vedonlyöntivihjeemme tähän huippujännittävään kuudenteen otteluun JYP:n ja KalPan playoffs-sarjassa.

Vähämaalista on ollut – ja tulee olemaan

Ei tarvitse olla kovinkaan kummoinen jääkiekkotietäjä tai tilastonikkari huomatakseen, mikä on ollut homman nimi tässä pudotuspelisarjassa. On lähestulkoon käsittämätöntä, että joukkueet ovat pelanneet vastakkain jo viiden ottelun verran, ja näissä peleissä molemmat joukkueet eivät kertaakaan ole onnistuneet maalinteossa!
Me Veikkauskioskilla olemme toki huomanneet viime vuosien vähämaalisuuden trendin, mutta mitään tällaista emme kyllä muista aiemmin nähneemme. Tasainen ottelu on siis tänä iltana varmasti luvassa, ja ensimmäinen maali on tärkeämmässä roolissa kuin koskaan. Jos KalPa onnistuu iskemään ensin, voi JYP:llä loppua usko, mutta moni seikka puhuu sen puolesta, että kotijoukkue olisi kuitenkin tänään vahvempi. Tästä hieman lisää alla.

Vedonlyöntivihjeet otteluun JYP – KalPa

JYP:n puolesta tässä ottelussa puhuu se, että KalPa on yksi selkeimmin kotikaukalostaan hyötyvistä Liiga-joukkueista. Vieraissa kuopiolaiset ovat olleet huomattavasti kesympiä, vaikka pudotuspeleissä vieraspelit ovatkin sujuneet aika hyvin edellistä JYP-tappiota lukuun ottamatta. Lisäksi JYP vaikuttaa henkisesti todella kovalta ryhmältä, jolle selkä seinään vastaan pelaaminen tuo vain lisävirtaa.
Playoffsien henkisen taiston vaikutukset on aina jääkiekkovedonlyönnissä vaikea ennustaa, mutta tässä tapauksessa uskoisimme tilanteen kääntävän vaakaa hieman JYP:n puoleen. Jyväskyläläiset eivät yksinkertaisesti saa hävitä – KalPa ei puolestaan ole hävinnyt kotonaan kovinkaan usein, vaikka JYP yhden 1–0-voiton onnistuikin Kuopiosta raapimaan.
Betssonilta löytyy tähän matsiin todella mielenkiintoinen kohde JYP:n puolesta: kotijoukkue voittaa ja tekee alle 3,5 maalia. Kerroin 3,25 tälle lopputulemalle tuntuu melkoiselta lahjalta, koska yhdessäkään pelissä ei vielä näiden joukkueiden välillä ole tehty kolmea maalia enempää playoffseissa. Jossain vaiheessahan se saattaa revetä, mutta epäilemme vahvasti, että mahdollisia maalirikkaita pelejä saadaan odotella finaaleihin asti.
Jos et usko JYP:n voittoon, kannattaa vähämaalisiin maalimäärävetoihin silti tarttuva. Alle 2.5 maalia toisi kertoimen 3.75, alle 3.5 maalia taas kertoimen 2.29. Molemmat hyvin pelattavissa tässä sarjassa.