Veikkauskioski

Liigan runkosarjan päätöskierros ja vihjeet

jääkiekko_liiga_vihjeet

Liigan kauden 2016–2017 päätöskierros pyörähtää käyntiin maanantaina. Luvassa on peräti seitsemän ottelua ennen kuin playoffsien ensimmäisen kierroksen ottelut alkavat keskiviikkona. Pelicans lähtee Mikkeliin kamppailemaan Jukureita vastaan. Ottelun lopputuloksesta riippuu se, että pääseekö Pelicans pois säälipleijareista samalla tiputtaen Ässät sijalta kuusi.

Ässillä on luonnollisesti todella kova hinku voittaa sarjataulukon kakkonen TPS Turussa, mutta kun tuoreessa muistissa on vielä lauantainen HIFK:n järjestämä verilöyly, niin helppoa siitä ei tule. Tapparan runkosarjan voitto on varma, sillä TPS on 13 pisteen päässä. Veikkauskioski valitsee tarkemman analyysin alle HIFK:n ja JYP:n välisen ottelun.

Jyväskylästä Helsinkiin

JYP on mukavasti Liigan tulostaulukon neljännellä sijalla, kun taas HIFK lähtee kohti säälipleijareita sijalta yhdeksän. Kuten jo mainitsimme, lauantaina HIFK vei Ässiä kirjaimellisesti kuusi nolla, joten puhtia joukkueessa riittää. Roope Hintz teki hattutempun ja Kevin Lankinen piti verkon puhtaana – Veikkauskioski on vaikuttunut.

päätöskierros_smliigaJYP voitti kotonaan KooKoon 5 – 3. Kyseessä oli yhdeksäs voitettu kotiottelu putkeen. KooKoo onnistui johtamaan ottelua 1 – 3, mutta JYP käänsi kelkkansa vikassa erässä takoen neljä maalia perille. Neljä maalia ja neljä maalintekijää: Anssi Löfman, Antti Suomela, Michel Miklik sekä Juha-Pekka Hytönen onnistuivat.

Maanantaina joukkue matkaa kuitenkin Helsinkiin. JYP:n vierastilastot ovat kuitenkin nekin varsin vakuuttavan näköisiä: joukkue on voittanut 12 vierasottelua viidestätoista. HIFK on petrannut kotipelaamistaan ja nauttii nyt neljän ottelun voittoputkesta, joista kolme on tullut kolmen maalin erolla. Viime vuoden puolella HIFK voitti jokaisen JYP:iä vastaan pelatun kotiottelun.

Päätöskierroksen pitkävetolappu

Kumpikin joukkue saa about kahden ja puolen kertoimet varsinaisen peliajan voitolle. Veikkauskioskin näkökulma on se, että HIFK on tässä ottelussa kahdesta joukkueesta vahvempi. Aikaisemmat näytöt ja historia antavat vihjettä jopa siitä, että tässä voisi olla HIFK:n -1 tasoitusvedon paikka. Jos sekään ei riitä, niin laita lapullesi Tapparan ja TPS:n voitot boostaamaan kertoimia.

Tässä olivat Veikkauskioskin eväät runkosarjan päätöskierrokselle. Jatketaan hommia playoffsien merkeissä.