Veikkauskioski

Liigan puolivälierät: vihjeet otteluun Kalpa – Pelicans

liiga_playoffs_vedonlyönti

Nyt mennään Liigassa vihdoin odotettujen playoffs-otteluiden merkeissä todella kovaa. Ensimmäinen yllätys nähtiin jo eilen, kun runkosarjan näytöstyyliin voittanut Tappara sai todeta Ilveksen paremmakseen ensimmäisessä Tampereen paikallispelissä. Tätä herkkua on luvassa vielä noin kuukauden ajan, joten nyt on viimeistään aika kääntää tv oikealle kanavalle tai lähteä itse halliin. Tänään pelataan nimittäin ensimmäinen osaottelu kahdesta muusta puolivälieräparista, joista vihjeemme annetaan tänään Kalpan ja Pelicansin väliseen taistoon. Lue myös ennakkomme SM-liigan pudotuspeleistä kokonaisuudessaan tästä!

Kaksi yllättäjää, kaksi erilaista joukkuetta

Runkosarjan kolmanneksi sijoittunut Kuopion Kalpa ja kuudenneksi sijoittunut Lahden Pelicans olivat ehkäpä Liigan suurimmat yllättäjät kaudella 2016/17 – tai ainakin tähän mennessä. Kumpaakin joukkuetta veikattiin lähinnä taistelemaan paikasta säälipleijareihin, mutta molemmat näyttivät kauden mittaan olevansa enemmän kuin osiensa summa. Kyseessä on kaksi Joukkuetta isolla j-kirjaimella, eikä kumpaakaan auta aliarvioida nytkään. Toinen näistä joukkueista jatkaa välieriin, ja aivan ansaitusti. Mutta kumpi?

sm_liiga_puolivälieräVaikka molemmat joukkueet olivat siis kauden yllättäjiä, eivät ne toden totta muuten juuri toisiaan muistuta. Kaksikko Nurminen – Matikainen Pelicansin penkin päässä on teroittanut pelikaanien nokat todella vaaralliseen iskuun. Joukkue pelaa huippuaggressiivista taistelukiekkoa, jossa ei anteeksi anneta tai pyydellä. Jokainen senttimetri kaukalosta on sotatilassa, kun Pelicans rikkoo ja raastaa vastustajan peliä palasiksi.

Kalpa on puolestaan aivan toista maata. Kuopiolaiset ovat pelanneet ehkäpä kauden kauneinta kiekkoa, jos sellaiseksi lasketaan ns. taitokiekko. Ratkaisijoita on löytynyt melko laajalla rintamalla, ja Kalpa on saanut toimitettua pikkumustan verkon perukoille välillä tappavan tehokkaasti kauniiden kuvioidensa päätteeksi. Se, kestääkö herrojen Keränen, Myttynen, Jokinen ja kumppanit pää myös playoffs-paineet, on vielä arvoitus.

Vedonlyöntivihjeet playoffs-otteluun Kalpa – Pelicans

Vedonlyöntivihjeemme ensimmäiseen osaotteluun playoffs-parissa Kalpa – Pelicans on hakea tasapeliä. Kyseessä on äärimmäinen tasainen ottelusarja, joka saattaa venyä hyvinkin jopa seitsemään peliin saakka. Kumpikaan joukkueista ei halua ensimmäistä peliä hävitä, ja varsinkin vieraskentällä ajoittain vaikeukissa ollut Pelicans lähtee varmasti lähinnä rikkomaan ja iskemään tiukasti vastaan.

Kalpa on kotonaan kova joukkue, mutta senkin kuntokäyrä on hieman alaspäin. Lisäksi joukkueen playoffs-kunto on vielä lievä kysymysmerkki. Vihjaamme vähämaalista kamppailua, joka voi ratketa kumpaan thansa suuntaan. Tässä tilanteessa tasuri on selvästi paras pelivalinta, ja esimerkiksi NordicBetin tarjoama pitkävedon kerroin 3,90 tuntuu melkoiselta ylikertoimelta.