Veikkauskioski

Kumpi on terästä, Tappara vai KalPa?

liiga_vedonlyöntivihjeet

Veikkauskioskin lauantai-illan Liiga-otteluksi valikoituu ottelu Tappara – KalPa. Hallitseva mestari Tappara lähtee kotikisoihinsa voittajasuosikkina kertoimella 1,95. Toinen teräasetta nimenään kantava joukkue KalPa saa vierasotteluunsa kertoimeksi 3,30. Sarjataulukon ykkössijaa pitävä Tappara on voittanut 8 ottelua kymmenestä, mutta niin on myös toisella sijalla vai yhden pisteen päässä väijyvä Kalevan Pallo. Miten käy illan ottelussa?

Kirveelle töitä ja kalpa kalisemaan

Kiinnostavaksi tämän ottelun tekee se, että 19. lokakuuta pelattu edellinen kohtaaminen meni 3 – 2 KalPan piikkiin. Itse asiassa viidestä viimeisestä keskinäisestä kohtaamista voittajaksi on selviytynyt KalPa. Viime kauden tilastot ovat tietysti hankalasti verrattavissa nykyiseen kauteen. Sekä Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola että KalPan päävalmentaja Pekka Virta olivat puikoissa jo tuolloin, että niillä saattaa siltikin olla merkitystä.lauantai_pitkäveto

Täytyy sanoa, että Tapparan kotipelien tilastot puhuvat aivan omaa tiukkaa kieltä siitä, missä kunnossa joukkue on. Takana on yhdeksän voitettua ottelua kymmenestä kotikisoissa. Ainoa tappio tuli yllättäen sarjanousijaa Jukureita vastaan. Onko tuo poikkeus, joka vahvistaa säännöt? Keikkuuhan Liigan pistepörssin kärjestä kaksi Tapparan pelaajaa.

Vanhoja statseja katsoessa huomaa, että KalPa on pärjännyt varsin hyvin Tampereella pelatuissa otteluissa. KalPa pelaa varsin hyvin vieraissa. Takana on seitsemän voitettua ottelua vieraissa, ja tappioistakin kaksi on tullut jatkoajalla.

Ja lauantain pitkävedoiksi laitetaan

Maalimääriä katsoessa molemmat joukkueet ovat pelanneet viiden viimeisen ottelun aikana maalimääriltään kolme yli 4,5 maalin peliä. Kotonaan Tampereella Tapparan kaikissa viidessä viimeisessä kotiottelussa on tullut yli 4,5 maalia, ja ovathan Tapparan Henrik Haapala sekä Veli-Matti Savinainen molemmat Liigan pistepörssin kärjessä.

Maalimäärät eivät ole kuitenkaan samanlaisia KalPan vierasmatseissa. Kuitenkin illan ottelun maalimäärä yli 4,5 lähtee noin kakkosen kertoimella, mihin Veikkauskioski tarttuukin tänään.

Veikkauskioskin toinen pitkävedon kohde illan otteluun voi tuntua omituiselta, mutta tällä kertaa tartumme KalPan moneyline-voittoon. Periaatteessa tämä valikoitui vanhojen statsien ja hyvän kertoimen perusteella, joten eihän itketä lauantaina, vaikka kaikki ei menisikään putkeen.