Veikkauskioski

Jukurit – Tappara: kolmas kerta toden sanoo?

sm_liiga_vedonlyönti_2017

Maanantain ainokaisessa SM-Liiga -ottelussa kohtaavat Jukurit ja Tappara. Veikkauskioskin edellisessä Tapparan vetovihjeessä mainittiin, että paikallispeleissä voi tapahtua melkein mitä vain. Näin kävikin. Tappara melkein rikkoi 10 voiton ennätyksensä, mutta oman kylän toinen joukkue Ilves onnistui kuin onnistuikin pistämään kampoihin ja viemään voiton. Tuolloin tuntui siltä, että Tapparan johto oli sitä luokkaa, että moiset pikkuasiat eivät paljoa painaisi. Tapparan huikea, kahdeksan pisteen johto kaventui kuitenkin äkkiä kolmeen pisteeseen. Näin nopeasti jääkiekossa tapahtuu, ja nyt toisella sijalla oleva KalPa hengittää kolmen pisteen päässä. Nyt hallitseva mestari saa vastaansa Liiganousijan Jukurit – ja kanoja on kynittävänä.

Sanooko kolmas kerta toden Jukureille

Liigan kuopuksella Jukureilla on neljän ottelun tappioputki, minkä lisäksi kotipelit ovat ontuneet pahasti. Kymmenestä viimeisestä ottelusta on tullut vain kaksi voittoa, kun taas Tappara on voittanut kahdeksan vieraspeliä kymmenestä. Jukureilla on kuitenkin huomattavasti enemmän pelissä psykologisesti, sillä kymmenennellä sijalla pysyminen pitää jatkomahdollisuudet elossa. Kuntoisuutta tarkasteltaessa Tappara on ensimmäisenä ja Jukurit toiseksi viimeisenä.

jääkiekkoliiga_vedotTässä ei pitäisi olla mitään erikoista, ihan läpihuutojuttu hallitsevalle mestarille Tapparalle.

Mutta katsotaanpa ensin menneisyyteen. Oho, sarjanousija Jukurit on kohdannut Tapparan kaksi kertaa ja voittanut molemmat kerrat. Lisäksi molemmat voitot tulivat varsinaisella peliajalla. Lokakuun lopun kotipelissä Jukurit voitti Tapparan kaksi yksi, kun taas marraskuun lopulla Tampereelta kotiin vietäväksi tuli muikea kolme neljä -tulos. Etenkin viimeisimmän ottelun täytyy ärsyttää Tapparaa, sillä kyseessä on ainoa tappio 14 ottelun jaksossa, jos viimeisintä tappiota Ilvestä vastaan ei oteta huomioon.

Onko nyt rangaistuksen aika?

Yhdistelmävetoon yli 3,5 maalia on mainio kohde, jos löydät sen noin 1,5 kertoimella. Tapparan viimeisissä viidessä matsissa on tullut keskimäärin 5,1 maalia, ja Jukureilla sama luku 4,4. Yli 4,5 maalia tuntuu mahdolliselta, ja Veikkauskioski uskookin, että todennäköisyys tälle on parempi, kuin että maalimäärä jäisi neljään tai alle. Voit löytää tälle jopa 2,15 kertoimen. Koska Tapparalta löytyy pistepörssin kaksi parasta pistemiestä: Henrik Haapala sekä Veli-Matti Savinainen, minkä lisäksi Jere Karjalainen pitää hallussaan maalimäärien tokaa sijaa. Tämä alkaa näyttämään ihan maalijuhlalta.

Tapparan varsinaisen peliajan voitto lähtee noin kakkosen kertoimella. Jukurien vastaava kerroin nousee yli kolmen. Jukurien voiton yhden maalin tasoitusveto nostaisi Tapparan voiton kertoimen melkein kolmeen. Veikkauskioski uskoo, että Tapparalla on jotakin useamman hampaan kolossa. Edellinen tappio Ilvestä vastaan ärsyttää varmasti joukkuetta, minkä lisäksi edellisen ennätyksellisen voittoputken tärveli juurikin Jukurit. Nyt on rangaistuksen aika – ja maalijuhlan. Veikkauskioskin kaksi pitkävedon sinkkukohdetta ovatkin yli 4,5 maalia sekä Tapparan tasoitusveto.