Veikkauskioski

Jalkapallon MM-karsinta 2018 – onko Suomesta yllättämään Turkki?

Jalkapallon MM-karsinta 2018 taitaa olla jo Suomen osalta käytännössä ohi, mutta pelejä on silti jäljellä vielä runsaasti. Nyt puikoissa on uusi mies – Markku Kanerva – jonka ensimmäisenä haasteena on vierasottelu sekavassa tilassa olevaa Turkkia vastaan. Suomi haki kohtalaisen hyvät tulokset talvimaaotteluista, ja Kanervan rekordi edelliseltä väliaikaisvalmentajan pestiltä on hyvä, mutta kuinka käy nyt? Lue vedonlyöntivihjeemme illan MM-karsintaotteluun Turkki – Suomi alta.

Miten pelaa Suomi? 4-4-2 vai 4-5-1?

Ennen illan ottelua yksi suurimmista kysymysmerkeistä on se, lähteekö Suomi otteluun hyökkäävämmällä vai puolustavammalla taktiikalla. Hyökkäävämpi taktiikka tarkoittaisi tässä tapauksessa kahden kärjen 4-4-2:ta, jolloin avauksessa nähtäisiin todennäköisesti sekä Teemu Pukki että Joel Pohjanpalo. Puolustavampi taktiikka tarkoittaa yhtä kärkeä, jolloin Pukkia avaa joko piikissä yksin, tai vaihtoehtoisesti laidalla, jolloin yksinäinen kärkimies olisi Pohjanpalo.

vedonlyönti_jalkapallo_mmValittu taktiikka määrittää pitkälti ottelun kulun, joten halutessaan omaa vedonlyöntiä voi lykätä siihen saakka, kunnes Kanerva on miehistönsä valinnut. Uskomme pitkävedon kertoimien pysyvän enemmän tai vähemmän samalla tasolla valitusta muodostelmasta riippumatta, joten odotteluun ei kertoimien osalta sisälly sen suurempaa riskiä.

Turkin joukkue lähtee tähän otteluun tietenkin ennakkosuosikkina, mutta selkeä ei maajoukkueen tilanne ole Turkissakaan. Maan sisäinen sekasorto on johtanut muun muassa siihen, että tämän illan ottelu pelataan Istanbulin sijaan Alanyassa, jonka voisi kuvitella olevan vierasjoukkueelle hieman helpompi pelipaikka. Lisäksi pelaajien on käytännössä vähintäänkin pidättäydyttävä poliittisista lausunnoista presidentti Erdogania vastaan, mikäli kentälle mielivät. Joukkuehenki tuskin on parhaassa mahdollisessa jamassa.

Vedonlyöntivihjeet MM-karsintaotteluun Suomi – Turkki

Pitkään aikaan emme ole Huuhkajiin uskoneet kilpailullisissa otteluissa, mutta tämän illan peliin Turkkia vastaan uskallamme vihjata Huuhkajien puolesta. Turkki on sopinut historiallisesti Suomelle vastustajana kohtalaisen hyvin, ja maajoukkueen tulokset Kanervan ajalta ovat hyviä – sanoivat miehen kriitikot asiasta mitä hyvänsä. Itse luotamme Suomeen enemmän siinä tapauksessa, että Kanerva uskaltaa marssittaa kentälle kaksi hyökkääjää ja iskeä vastaan alusta alkaen.

Suomen suora pitkävetokerroin voittamaan illan ottelu liikkuu hieman vedonlyöntisivustosta riippuen noin 10.00 tuntumassa. Moneylinena riskiä voi tietysti vähentää halutessaan, sillä tasapeli on myös hyvinkin mahdollinen tulos. Näin suuri altavastaaja Suomi ei pelissä kuitenkaan ole, joten suoraan kertoimeen kannattaa vähintään pienellä panoksella tarttua.