Veikkauskioski

Jalkapallon MM-karsinnat 2108 – miten käy siipirikkojen Huuhkajien?

mm_karsinnat_tulosveto

Jalkapallon MM-karsinnat 2018 jatkuvat tänään Suomen lohkon I osalta. Kiharaisessa lohkossa alkaa olla ratkaisun makua ainakin Suomen osalta, mikäli pistepussi ei tänään kartu. Kolmesta ottelustaan vain yhden kotitasurin lohkojumbo-Kosovoa vastaan saalistanut kynnetön huuhkajalauma kohtaa vieraskentällä vielä tappiotta olevan Ukrainan, joka majailee lohkon kolmossijalla. Vaikeasta pelistä tekee entistä hankalamman se, että Huuhkajien sairastupa näyttää lohduttoman täydeltä. Onko tilanne siis täysin toivoton, vai onko Suomella mahdollisuuksia? Lue ennakkomme ja tulosvetovihjeemme alta.

Pari faktaa Ukrainasta

Ensi alkuun pari faktaa Ukrainasta. Ukraina ei ole läheskään yhtä kova joukkue kuin vielä joitakin vuosia takaperin. Sen peli perustuu lähinnä Shaktar Donetskin pelaajien loistavaan yhteispeliin, joka on kieltämättä kova ase maajoukkuekentillä. Harvalla keskitason maalla on marssittaa kentälle yhtä hyvin toisensa tuntevia laatupelaajia kuin Ukrainalla. Mitään ihmemiehiä nämä Shaktarin kaverit eivät kuitenkaan ole vaan nimenomaan laadukkaita kansainvälisen tason pelimiehiä.

Sitten fakta numero kaksi. Ukraina tulee pitämään palloa kotonaan huomattavasti Suomea enemmän. Ukraina pitäisi palloa Suomea enemmän myös vieraskentällä, sillä joukkueen pelityyli perustuu pallonhallintaan. Ukraina hallitsi palloa jopa vieraskentällä Turkkia vastaan, josta Shevchenkon miehistö nappasi tasurin lukemin 2-2. Suomella tuskin on mitään Ukrainan pallonhallintaa vastaan, sillä jopa Kosovo piti palloa Huuhkajia enemmän vieraskentällä. Jo on aikoihin eletty…

Fakta numero kolme. Ukraina olisi hyvällä pelillä kaadettavissa kotonaankin. Mutta pystyykö Suomi siihen siipirikkona ja Backen alaisuudessa?

Suomen sairastupa ääriään myöten täynnä

vihjeet_jalkapallo_suomiHetemaj, Pohjanpalo, Sparv, Eremenko, Uronen, Moisander… Siinä kuusi todennäköisesti Suomen avauskokoonpanossa tässä ottelussa normaalitilanteessa esiintyvää pelaajaa, jotka joutuvat jättämään ottelun väliin loukkaantumisten takia. Tai no, Roman Eremenkon tapauksessa kyseessä on doping-jupakka, jonka tutkiminen jatkuu sopivasti tähän otteluun asti. Jos mies todetaan syyttömäksi, voi UEFA:n ja Suomen Palloliiton toimintaa taas hyvällä syyllä arvostella. Kapteeni Moisander on puolestaan pelikiellossa.

Loukkaantumisten myötä Suomen avaus tulee olemaan todella heikko, joten tehtävä vaikuttaa todella hankalalta. Vaan ehkäpä sittenkin?

Tulosvetovihjeet otteluun Ukraina – Suomi

Veikkauskioski kaivaa nyt Mixu Paatelaisen yltiöpositiivisuuden naftaliinista. Kotijoukkue on suosikki tässä pelissä, mutta tulosvetoon kannattaa pelata Suomea. Miksi? Siksi, että Suomen pelitavalla avainpelaajien poissaolot ovat toissijainen juttu. Backen futis on todellista “toivotaan, toivotaan”-palloa, jossa luotetaan tilastoihmeeseen.

Olisiko tänä iltana sen paikka? Ukraina ei ole kovin vaarallinen maalin edessä, joten Suomi saattaa hyvinkin pystyä pitämään kotijoukkueen 0 – 1 maalissa. Jos Huuhkajat saavat puolestaan tehtyä parista todennäköisesti siunaantuvaasta paikastaan maalin tai kaksi, voi se hyvinkin riittää. Epärealistista? Epätodennäköistä ennemminkin, mutta tulosvetovihjeemme tähän otteluun ovat Suomen vierasvoitto lukemin 0 -1 tai 1 -2. Tulosvedon kertoimet näille tuloksilla ovat nimittäin huimat 26.00 ja 41.00 tässä järjestyksessä. Panos minimi eli 1 /10, totta kai.