Veikkauskioski

Formula 1 -vedonlyönti – kuinka käy Unkarin GP:ssä?

formula_1_vedonlyönti
Formula 1 -vedonlyönti on tuottanut tänä vuonna Veikkauskioskin kassaan sievoisen summan ylimääräistä käteistä, ja tavoitteenamme on jatkaa onnistuneiden vetojen putkea myös tämän viikonlopun osakilpailussa. Suomalaisfaneille on tarjolla erityistä herkkua, sillä formulasirkus saapuu tänä viikonloppuna Unkariin, jossa ajetaan legendaarisella Hungaroringin radalla. Tämä rata on aina kuulunut suomalaisten suosikkimatkakohteisiin, ja tuhannet fanit ovat aikojen saatossa todistaneet monia sykähdyttäviä sinivalkoisia hetkiä Hungaroringin varrella. Vaan miltä näyttää Formula 1 -vedonlyönti Unkarin GP:hen tänä vuonna?

Unkarin rata on hidas ja kapea

Unkarin osakilpailua analysoidessa on hyvä muistaa, millainen formularata on oikein kyseessä – ja millaisissa olosuhteissa Budapestin liepeillä sijaitsevalla Hungaroringillä yleensä ajetaan. Hidas ja kapea Hungaroring on kuuluisa siitä, että ohittaminen on todella vaikeaa. Tästä syystä hyvien aika-ajojen merkitys kasvaa entisestään, joskin on Unkarissakin silloin tällöin nähty yllättäviä nousuja taaemmilta sijoilta aina voittoon asti.

Yleensä Unkarissa ajetaan todella kuumissa olosuhteissa, ja lämpöä on povattu myös täksi viikonlopuksi. Tämä tietää samalla sitä, että kuuma rata laittaa renkaat erittäin kovalle. Tallien onkin tehtävä tärkeä taktinen päätös siitä, millaisella rengasseoksella autot Hungaroringin asvaltille oikein lähetetään.

Joko nyt Ferrari?

unkarin_gp_vetovihjeetKimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin tähdittämä Ferrari-talli lähti Formula 1 -kauteen 2016 suurin odotuksin. Tallin tavoitteena on ollut koko ajan lopettaa F1-ratoja viime vuodet suvereenisti hallinneen Mercedeksen ylivoima, mutta tähän mennessä siitä ei juuri ole ollut viitteitä. Mercedes on voittanut kauden osakilpailuista Espanjan GP:tä lukuun ottamatta kaikki, eikä Espanjassakaan nähty Ferrari-juhlia Red Bull Racingin Max Verstappenin noustua korkeimmalle korokkeelle.

Me luotamme viime kilpailujen ongelmista riippumatta siihen, että Unkarin GP:n palkintokorokkeella nähdään Ferrari-väriä. Molemmat tallin kuljettajista ovat valinneet peräti 9 paria superpehmeitä renkaita Unkariin, joten Ferrari lähtee hakemaan ykkössijaa Unkarista hieman riskilläkin. Esimerkiksi Silverstonea huomattavasti hitaamman ja mutkaisemman Hungaroringin tulisi myös sopia Ferrarille hyvin, joten näemme tässä yllätyksen mahdollisuuden.

Formula 1 -vedonlyöntivihjeemme Unkarin GP:hen kulkevatkin Ferrarin kautta. Kimi Räikkösen palkintokorokepaikasta saa mukavan 5.00 kertoimen, johon panostamme pienellä panoksella. Vuonna 2015 Unkarissa voittaneen Sebastian Vettelin voittokerroin on tänä vuonna huima, jopa 13.00. Tämä on selkeä ylikerroin, johon panostamme myös pienellä panoksella.