Veikkauskioski

Formula 1 -vedonlyönti: jatkuuko Mercedes-ylivoima Monzassa?

formula_1_vedonlyönti_monza

Suomalaiset formulafanit suutahtivat toden teolla edellisen Formula 1 -osakilpailun aikana – ja sen jälkeen. Red Bull Racingin nuori hollantilaiskuski Max Verstappen törttöili Belgian Span kisassa siihen malliin, että vastalauseita miehen ajotyylille kuului suunnasta jos toisestakin. Nyt on kuitenkin aika kääntää katseet eteenpäin ja lähteä kohti Italiaa, jossa seuraava kisa käydään jo tänä viikonloppuna. Mercedekset lähtevät Italian Monzan GP:hen tietenkin ykkössuosikkeina, mutta onko tallin ylivoima kuitenkin vihdoin kääntymässä laskuun? Lue Formula 1 -vedonlyöntivihjeemme Monzaan alta.

Nopea rata suosii vahvoja moottoreita

Monzan Formula 1 -rata tunnetaan erityisesti siitä, että se ajetaan lähes tulkoon kokonaan kaasu pohjassa. Yli kaksi kolmannesta radasta voidaan paahtaa petaali mattoon tallattuna, joten moottoreilta kysytään tällä radalla paljon. Tämä suosii Mercedeksen autoja, jotka ovat näyttäneet kauden aikana ylivoimansa varsinkin juuri moottoritehon osalta. Pelkällä moottorilla ei toki Monzassakaan pärjätä, vaan radalle lisätyt lukuisat shikaanit vaativat paljon myös jarruilta. Ne autot, jotka voivat jättää jarrutuksensa myöhäisempään, ovat vahvoilla Italian GP:ssä.

Tämä Formula 1 -osakilpailu käydään Ferrarin kotikentällä, joten tallin menestyspaineet ovat tietenkin kovat. Osakilpailuvoittoa ei ole Maranellon punaisille oreille tällä kaudella suotu, eivätkä tallin johto ja kuljettajat varmasti panisi pahakseen, jos kauden ensimmäinen voitto tulisi juuri Monzassa. Vapaiden harjoitusten perusteella Ferrarit ovat Mercedestä hieman jäljessä, mutta kuitenkin nopeampia kuin kumpikaan Red Bull Racingin kuljettajista.

Formula 1 -vedonlyöntivihjeet Monzan GP:hen

f1_vedonlyöntivihjeet_italiaFormula ykkösten alkukautta rautaisella otteella hallinnut Nico Rosberg iski vihdoin kiilan tallitoverinsa Lewis Hamiltonin voittoputkeen Span osakilpailussa. Neljä osakilpailua peräjälkeen voittanut Hamilton sai tyytyä Espanjassa kolmossijaan, kun edelle ehti myös mainiosti kahdessa edellisessä kilpailussa ajanut Daniel Ricciardo.

Hamilton on kuitenkin ollut perinteisesti Italiassa vahva – miehen tilillä on peräti 3 voittoa Monzasta viimeisen neljän kauden ajalta. Toinen Monzassa mainiosti menestynyt nykykuski on Sebastian Vettel, joka on voittanut radalla peräti neljästi.

Veikkauskioskin Formula 1 -vedonlyöntivihjeet Monzan GP:hen ovat selkeät. Me luotamme radalla historiallisesti todella hyvin pärjänneisiin Lewis Hamiltoniin ja Sebastian Vetteliin. Ferrari ei ole Mercedestä kotiradallaan yhtä paljon jäljessä kuin aiemmin tällä kaudella, joten Vettelin kerroin 18.00 kelpaa peleihin parilla panosyksiköllä, 2 /10. Hamiltonille pelaamisen arvoisia ovat mielestämme noin 1.60 pitkävetokertoimet, joita oli ainakin vielä tänään saatavilla. Panosta voi tähän vetoon laittaa hieman reilummin, noin 5 / 10.