Veikkauskioski

eSports-vedonlyönti – mistä ihmeestä tässä on kyse?

esports_vedonlyönti
eSports-vedonlyönti on yleistynyt netissä huimasti viime aikoina, ja yhä useammat kansainväliset vedonlyöntifirmat ovat ottaneet eSports-kertoimet osaksi kohdevalikoimaansa. Esimerkiksi NordicBetin ja Betssonin pelilistoilta löytyy nykyään eSports-vetoja lähes viikon jokaiselle päivälle, eikä kohteista ole puutetta muillakaan sivustoilla. Vaan mitä itse asiassa on eSports ja mistä ihmeestä eSports-vedonlyönnissä on kyse?

eSports on elektronista vedonlyöntiä nettipeleistä

Veikkauskioskilta löytyy yleensä asiantuntemusta lähes mihin tahansa urheilulajiin ja vedonlyöntikohteeseen, mutta eSports oli vielä ennen tämän artikkelin kirjoittamista meillekin kääntämätön kortti. Mielenkiintomme kuitenkin heräsi, kun eSportsista tuntuu riittävän juttua joka puolella – jopa suomalaisessa mediassa asti. Eipä siis auttanut muu kuin lähteä ottamaan asiasta selvää.

Lyhyesti sanottuna eSports-vedonlyönti on elektronista vedonlyöntiä nettipeleistä, tarkemmin sanottuna monen pelaajan välillä pelattavista tietokone- ja konsolipeleistä. Kyllä, tietokonepeleistä. Siis peleistä, kuten Starcraft, Counter Strike ja Warcraft, joiden parissa monet viihdyttävät itseään rentoutuakseen.

eSportsissa liikkuvat hurjat rahat

Kuinka virtuaalisista peleistä sitten alettiin lyödä vetoa? Selitys on yksinkertainen: jos lajissa kilpaillaan suurista rahasummista, lyödään siitä varmasti myös vetoa. Ja eSportsissa taitava pelaaja voi todella tienata. Laji on valtava hitti varsinkin Aasiassa ja Yhdysvalloissa, joissa peliturnausten palkintopotit voivat nousta kymmeniin miljooniin euroihin!

eSports-vedonlyöntikohteiden vaihto on sekin ollut tasaisessa nousussa, mikä tarkoittaa samalla sitä, että panoskatot kasvavat koko ajan. eSports-kohteiden palautusprosentit ovat kohtalaisen hyviä liikkuen noin 93 – 97 % välillä, joten eSporst-tietämyksellään voi tehdä hyvää tiliä myös vedonlyönnin puolella.

Näin toimii eSports-vedonlyönti

starcraft_esports_vedoteSports-vedonlyönti toimii aivan samalla tavalla kuin tavallinen urheiluvedonlyöntikin. Valitse vain haluamasi pelikohteet, aseta kertoimesi ja lyö veto sisään. Yleisimpiä pelikohteita ovat LAN-turnaukset, joissa pelataan paikallisverkossa. Tämä johtuu siitä, että netin välityksellä pelattaessa huijaamisen ja yhteyshäiriöiden mahdollisuus on moninkertaisesti suurempi.

Lyödessäsi vetoa eSportsista et veikkaa yksittäisen pelikierroksen voittajaa, vaan yleensä joko yhden otteluparin voittajaa / voittajajoukkuetta tai koko eSports-turnauksen voittajaa / voittajajoukkuetta. Pelistä riippuen turnaukset käydään siis yksilö- tai joukkuemuodossa. Me Veikkauskioskilla emme lähde tässä vaiheessa antamaan sen tarkempia eSporst-vihjeitä, koska lajitietämystä ei ainakaan vielä ole tarpeeksi. Yleiset pitkävetovihjeemme pätevät tosin varmasti myös eSports-vedonlyönnissä!