Veikkauskioski

Ensi yönä Lauri Markkanen tekee suomalaista NBA-historiaa

varaus_vedonlyönti_nba

Lauri Markkanen on Suomen urheilun suurimpia lupauksia, piste. Hänen uransa on nyt aivan käsittämättömässä nosteessa, eikä miestä tunnu pysäyttävän mikään. Ensi yönä tehdäänkin muuten suomalaista koripallohistoriaa, kun 20-vuotiaasta Lauri Markkasesta tulee kaikkien aikojen parhaalla vuorolla varattu suomalainen koripalloilija – ja vasta kolmas NBA:ssa pelannut suomalainen.

Tämä on ehkä suurin suomalainen urheilu-uutinen tällä vuosikymmenellä. Onhan esimerkiksi lätkä hieno laji, mutta Veikkauskioskista tuntuu siltä, että meidän jääkiekkoon keskittyvällä pohjoisella maalla on joskus vaikea muistaa, että maailmalla se on melko marginaalinen laji. Esimerkiksi NBA-koripallo on määrättömästi suurempi ja suositumpi laji, jonka varaustilaisuus pelkästään kerää miljoonia katsojia television ääreen.

Miljoonien markkojen Markkanen

Tätä ennen vastaavaan on pystynyt ainoastaan Petteri Koponen, joka melkein tasan kymmenen vuotta sitten varattiin varaustilaisuuden ykköskierroksen vuoroista viimeisellä. Niin, ja Markkasesta tulee ihan miljoonien markkojen mies, siis dollarien, sillä ykkösvarauskierroksen pelaajat tienaavat miljoonia.

Veikkauskioskille tämä tarkoittaa mahtavia tilaisuuksia lyödä rahanarvoisia pitkävetoja. Esimerkiksi suomalaisten parissa suosittu vedonlyöntisivusto NordicBet tarjoaa monia eri varausvetoja ja pitkävedon kertoimia tähän tilaisuuteen. NBA:n varaustilaisuus alkaa muuten kahdelta yöllä Suomen aikaa.

Varausmatematiikkaa ja tilastoja

lauri_markkanen_varauskertoimetKuten jo mainitsimme, NBA:n varaustilaisuus Brooklynissa on suuri urheilutapahtuma. Puhutaan melkein neljästä miljoonasta television katsojasta, kun esimerkiksi NHL:n vastaavat tilaisuudet keräävät joitain satojatuhansia katsojia. Tämä on myös hemmetin hyvä tilaisuus lyödä vetoa Lauri Markkasen varaussijasta.

Katsotaan hiukan menneisyyteen ja ennustetaan tulevaa. Boston Celticsin onnistui nappaamaan ensimmäisen varausvuoron, mutta nykyhetkeen pelissään panostava joukkue myi sen odotetusti pois Philadelphia 76ersille, joka varannee Washingtonin yliopiston Markelle Fultzin. Kakkosvaraus menee Los Angeles Lakersiin, joka varaa ennakkotietojen perusteella osuvalla sukunimellä varustetun Lonzo Ballin. Tämä on kullanarvoista tietoa vedonlyöjälle.

Koripallosuvusta tuleva Markkanen on aivan käsittämättömän hyvä kolmosten heittäjä ja koko sydämestään mukana lajissa. Viime kaudella hänen kolmosten prosentit olivat 42. Periaatteessa, kun mies saa pallon käsiinsä, niin on aika kova mahdollisuus sille, että se päätyy koriin. Katsotaan seuraavaksi mitä varauskertoimia NordicBet tarjoaa Markkasesta.

Mikä joukkue varaa Markkasen ja monennella sijalla?

Ensimmäisen varaussijan ottaa lähes varmasti Markelle Fultz kertoimella 1,03. Markkasen kerroin on 126,00, eli siis tässä vaiheessa tätä vetoa ei kannata edes harkita, ellei esimerkiksi mannerlaatta satu avautumaan juuri Fultzin alla.

NordicBetin kertoimien perusteella Sacramento Kings on suomalaisen todennäköisin joukkue kertoimella 3,50, Minnesota Timberwolves seuraavaksi todennäköisin nelosen kertoimella ja Dallas Mavericks kolmanneksi todennäköisin kertoimella viisi. Veikkauskioski pitää seitsemännen varaussijan haltijaa Minnesotaa todennäköisimpänä joukkueena nappaamaan Markkasen lompakkoonsa. Eli se tarkoittaa sitä, että Markkanen varataan todennäköisesti sijoilla 7-9. Näin ollen Minnesota ja seitsemäs sija myöskin neljän kertoimella ovat makoisia vetokohteita. Varman päälle pelaavat voivat napata Markkasen varaussijaksi sijat 7-9 kertoimella 2,50.

Lauri Markkanen tulee olemaan Jenkkilän tunnetuin suomalainen, kenties koko maailman tunnetuin. Tämä on iso juttu, tosi iso. Anna Markkasen takoa euroja tilillesi esimerkiksi NordicBetin mainion, ensitalletuksesi tuplaavan vedonlyöntibonuksen avulla.