Veikkauskioski

Ennakko MM-karsintaotteluun Suomi – Kroatia – Huuhkajilla ylikerroin

ennakko_suomi_kroatia

Suomen jalkapallomaajoukkueen kannattaminen ei koskaan ole ollut helppoa. Tästä saatiin hyvä muistutus torstaina, kun Suomen 2 – 1 -johto kääntyi Islannin 3 – 2 -voitoksi kotijoukkueen iskettyä kaksi maalia ajassa 90 +. Asiasta ei tehnyt lainkaan helpommin nieltävää se seikka, että toinen Islannin maaleista oli selkeä tuomarivirhe, jossa loistavasti pelannutta Suomen maalivahtia Lukas Hradeckya rikottiin.

Hyvää taisteluilmettä näyttänyt Huuhkajaryhmä joutui siis lähtemään kotimatkalle pisteittä, ja pettymys paistoi läpi sekä pelaajien kasvoilta että niistä harvasanaisista kommenteista, joita pelaajat medialle matsin jälkeen antoivat. Liikaa aikaa murehtimiseen ei kuitenkaan ole, sillä Suomen maajoukkue saa vastaansa Kroatian Tampereen Ratinassa jo tänään sunnuntaina kello 19.00. Lue ennakko MM-karsintaotteluun Suomi – Kroatia alta.

Backen kymmenes voitoton ottelu?

5 – 3 – 2 -pelijärjestelmään Hans Backen aikana siirtynyt Suomi näytti Islantia vastaan ehkäpä parasta peliään sitten ruotsalaisen astumisen Huuhkajien päävalmentajan paikalle. Tästä ei toisaalta voi kiittää taktiikkaa, jonka puutteet olivat edelleen selkeästi näkyvillä, mutta pelaajien otteista näkyi pitkästä aika sellainen palo, jota A-maajoukkueelta on pitkään kaivattu. Onkin sääli, ettei Suomen taistelua palkittu edes pisteellä. Samalla pelistä tuli Backen yhdeksäs peräkkäinen ottelu Suomen peräsimessä – ja yhtä mones ilman voittoa. Historiallinen saavutus sekin.

backe_vedonlyontivinkitKroatiaa vastaan Suomi joutuu vieläkin kovempaan paikkaan kuin kahdessa ensimmäisessä pelissä. Kroatia on lohkon I ehdoton voittajasuosikki, joka eteni jatkoon myös Ranskan EM-kisalohkostaan.

Ensimmäisessä pelissään Kroatia joutui tyytymään tasuriin kotonaan Turkkia vastaan; toisessa matsissa kroaatit murskasivat Suomen tasapeliin pakottaneen Kosovon vieraissa peräti 6 – 0. Onko Hans Backen kymmenes voitoton ottelu siis itsestäänselvyys? Ei ehkä kuitenkaan, sillä vedonlyöntivihjeemme otteluun kulkevat ensimmäistä kertaa Backen aikana Suomen kautta.

Vedonlyönnissä kannattaa kokeilla Suomea

Vedonlyönti MM-karsintaottelusta Suomi – Kroatia kannattaa tehdä Suomen kautta. Miksikö? Siksi, että Suomella on kaikki mahdollisuudet yllätykseen.

Vaikka Kroatia on yksi Euroopan paremmista jalkapallomaista, ei se kuitenkaan kuulua aivan ehdottomaan kärkeen. Sillä on riveissään muutamia huippupelaajia, kuten Luka Modric ja Ivan Rakitic, mutta molemmat tähtipelaajat ovat loukkaantumisen takia sivussa Suomeen matkaavasta ryhmästä. Poissa on myös Liverpool-puolustaja Dejan Lovren. Korvaajat eivät tässä tapauksessa ole lähelläkään samaa tasoa kuin suuremmilla mailla, joten Kroatia on täysosumapelilä yllätettävissä.

Valitettavasti myös Suomella on muutamia tärkeitä poissaoloja, ja erityisesti Joel Pohjanpalon, Roman Eremenkon sekä Jere Urosen poisjäänti tuntuu. Silti Suomelle tarjottava 8.50 kerroin pitkävedossa on selkeä ylikerroin, johon sijoitamme muutaman panosyksikön, 2 / 10. Kaveriksi iskemme vielä tulosvedon 1 – 1, josta saa parhaimmillaan kertoimeksi 9.50.