Veikkauskioski

EM-2016 stadionit – katsaus kevään kisanäyttämöihin

em_2016_stadionit
Viime viikolla kirjoitimme mahdollisuudesta voittaa EM-kisamatka Ranskan kisoihin tänä keväänä. Nyt on aika katsastaa tarkemmin, missä jalkapallon Euroopan mestaruuskisoja tänä vuonna pelataan, eli miltä näyttävät EM-2016 stadionit Ranskassa. Kyseessä on tietenkin yksi jalkapallon suurmaista, joten historianlehtien havinasta pääsee nauttimaan useammallakin stadionilla.

EM-2016 pelataan kymmenellä eri stadionilla

Ranskan EM-kisat käynnistyvät 10. kesäkuuta, jolloin Ranska ja Romania kohtaavat kisojen avausottelussa Pariisissa, valtavalla Stade de France -stadionilla. Tämän Ranskan kansallisstadionin lisäksi futista pelataan kisojen aikana myös yhdeksällä muulla stadionilla. Veikkauskioski katsasti kisastadioneista mielenkiintoisimmat – mukaan lukien tietysti Stade de Francen, jolla pelataan avausottelun lisäksi myös EM-kisojen finaali 2016.

Stade de France – 80 000 katsojan megastadion

Jos haluat päästä nauttimaan kisahuumasta parhaalla mahdollisella tavalla, etkä ehtinyt paikan päälle, käännä laajakuvatelevisiosi äänenvoimakkuus huippuunsa ja istahda katselemaan Stade de Francella pelattavia kisaotteluita. Upea Stade de France rakennettiin alunperin Ranskan edellisiin kotiarvokisoihin vuonna 1998. Tuolloin isäntämaa pääsi nauttimaan menestyksestä upouudella stadionillaan 80 000 katsojan edessä, kun Ranska murskasi finaalissa Brasilian 3 – 0.

Loppuottelun ja avauspelin lisäksi Stade de Franella pelataan myös viisi muuta kisakamppailua, joten tilaisuuksia tähän upeaan stadioniin tutustumiseen on tv-katsojillakin useampia.

Stade Bollaert-Delelis – jalkapalloromantikon taivas

stade_de_bollaert_em2016Oletko väsynyt nykyaikaisiin suurstadioneihin ja kaipaat brittikentiltä tuttuja yksinkertaisia, suorakulmion muotoon rakennettuja pelikenttiä? Siinä tapauksessa Stade Bollaert-Delelis miellyttää varmasti silmääsi. Vuonna 1933 rakennetulla perinteisellä stadionilla on kapasiteettia 41 229:n katsojan edestä, ja se on toiminut kisanäyttämönä jo vuosien 1984 ja 1998 arvokisoissa.

Veikkauskioskilla odotetaan vesi kielellä 16. kesäkuuta pelattavaa B-lohkon ottelua Englanti – Wales. Tähän brittien keskinäinen kamppailuun Stade Bollaert-Delelis on kuin omiaan – jo tässä vaiheessa voi luvata tunnelman olevan upea.

Stade de Bordeaux – uusin kisastadioneista

Uuden stadionarkkitehtuurin ystäville voimme suositella lämpimästi Stade de Bordeaux’hon tutustumista. Vuoden 2016 EM-kisoja varten suunniteltu stadion vetää sisäänsä 42 115 katsojaa, ja se toimii myös FC Bordeux’n kotikenttänä.

Jokaisen futiksen ystävän mieltä lämmittää varmasti se, että tällä stadiomilla on todella jyrkästi ylöspäin viettävät katsomot, joista pelin seuraaminen on silkkaa nautintoa. Stadionilla pelataan kisoissa viidesti, suurimpina otteluina Kroatian ja Espanjan kohtaaminen sekä yksi neljännesvälieristä.