Veikkauskioski

Bundesliiga alkaa – lue vihjeet huippuotteluun Bayern vs. Bayer

bundesliiga_veikkausvihjeet

Bundesliiga starttaa tänä iltana melkoisella huippuottelulla, kun Bayern München kohtaa kotikentällään Jolle Pohjanpalon tähdittämänä Bayer Leverkusenin. Yksi illan mielenkiintoisimmista pointeista suomalaisnäkökulmasta onkin Pohjanpalon mahdollinen peliaika, jota uskomme ainakin jonkin verran tulevan, mikäli tilanne sen sallii. Iskeekö suomalainen suosikit kanveesiin, vai onko Bayern tälläkin Bundesliiga-kaudella totutun ylivoimainen heti ensiminuuteista lähtien. Lue vedonlyöntivihjeet Bundesliigaan 2017/18 meiltä!

Bundesliiga 2017/18 – vain yksi mestarisuosikki

Jos Valioliiga vaikuttaa tällä kaudella jälleen todella tasaiselta liigalta, jonka voittamiseen voi pystyä 5-6 joukkuetta onnistuessaan, on Bundesliigan tilanne täysin eri. Tässä sarjassa on tälläkin kaudella vain yksi mestarisuosikki: Bayern München. Mestaruusvetoon baijerilaisille saa kertoimeksi noin 1.20, joten emme kuitenkaan välttämättä sijoittaisi rahojamme Bayern Münchenin puolesta. Pitkä kausi on kuitenkin aina arvaamaton, joten riskin ja siitä saadun hyödyn suhde ei ole vedossa kohdallaan.

Avauskierroksella Bayern vs. Bayer

Bayern on muuttunut melkoisesti viime kaudesta, sillä joukkueen puolustuspeliä harteillaan kantaneet Philip Lahm ja Xabi Alonso ripustivat molemmat nappulakengät naulaan. Myös Douglas Costa pelaa nykyään muilla mailla, joten uutta verta tarvittiin. Futisfaneille tutuin hankinta on varmasti Real Madridista saapunut Kolumbian maajoukkuehyökkääjä James Rodriguez, jolta odotetaan paljon. Kyseessä on kuitenkin vain lainasopimus, eli katsotaan, miten homma lähtee Rodriguezin osalta sujumaan.

bayern_munchen_bayer_vinkitLoukkaantumisen vuoksi Rodriguezia ei vielä tänään kentällä nähdä, ja sama koskee herroja Boateng ja Martinez. Bayern avasi kautensa Saksan Super Cupissa, jossa se kaatoi rakkaan vastustajansa Dortmundin rankkareiden jälkeen.

Leverkusen pelasi surkean viime kauden, mikä johti valmentajanvaihdokseen kauden päätteeksi. Tällä kaudella Heiko Herrlichin valmennuksessa pelaava Leverkusen on näyttänyt harjoituskaudella hieman piristymisen merkkejä, vaikka joukkueen kärjestä lähtikin yksi syömähammas, kun vikkelä meksikolaiskärki Chicharito lähti Englantiin. Myös Toprak on siirtynyt kesän aikana joukkueesta pois.

Muiden miesten on siis otettava roolia, ja yksi heistä voisi olla Joel Pohjanpalo. Tämä ei ole pelkkää kotiinpäinvetämistä, sillä Jolle on minuutit/maalit tilastossa yksi Bundesliigan parhaista pelaajista. Vastuuta tulee takuulla tällä kaudella enemmän, joten suomalaisella on mahdollisuus nousta Bundesliigan tähtipelaajien joukkoon, mikäli kaikki menee hyvin.

Vihjeet illan otteluun

Vaikka Bayernin mestaruus näyttääkin melko varmalta, on avauskierros aina oma maailmansa. Kertoimien valossa Bayern on valtava suosikki kotikentällään, ja näinhän se toki onkin, mutta ei Leverkusen tässä vailla mahdollisuuksia ole. Vierasvoitolle tarjotaan valtavia pitkävetokertoimia – jopa 15.00 – joten kyllä niihin tässä vaiheessa kannattaa tarttua. Oikea kerroin liikkuisi oman prosenttiarviomme mukaan noin 12.00 tuntumassa.