Veikkauskioski

Australian avoimet 2017 käynnissä – kahden kauppaa jälleen?

australian_avoimet_2017

Tenniksen ystäville on nyt luvassa reilut 1,5 viikkoa todellista herkkua. Australian avoimet 2017 ovat alkuvuoden mielenkiintoisin tennisturnaus, ja kaikki pelaajat haluavat varmasti aloittaa Grand Slam -vuoden 2017 tyylillä. Vaan onko voittotaistelu jälleen kahden kauppaa, vai onnistuuko joku muu työntämään lusikkansa soppaan? Lue vedonlyöntivihjeemme Australian avoimeen tennisturnaukseen 2017 alta.

Australian avoimet 2017 – ei yllätysvoittajaa

Australian avoin tennisturnaus on saatu käytiin ensimmäisten otteluiden osalta, ja luvassa on huipputason tennisviihdettä aina 29. tammikuuta käytävään finaaliin asti. Finaaliin, jossa kohtaavat Andy Murray ja Novak Djokovic – ainakin mitä suurimmalla todennäköisyydellä. Tennismaailmassa on nimittäin tällä hetkellä vain kaksi suosikkia, kun puhutaan kovimpien turnausten voittajasuosikeista.

australia_open_vedonlyöntiMiehet kohtasivat edellisen kerran vain joitakin päiviä takaperin ATP Dohanin finaalissa. Tuolloin nähtiin melkoinen yllätys, kun pitkään miesten keskinäistä kamppailua hallinnut Murray sai taipua serbialaisen käsittelyssä. Tämä oli oikein tervetullut tuulahdus myös Australian avoimien kannalta, sillä nyt peli on aivan auki voittajavedosta puhuttaessa. Murray vai Djokovic? Djokovic vai Murray? Kertoimenlaskijat eivät ainakaan ilmiselvästi ole osanneet päättää, sillä molempien kertoimet ovat juuri nyt melko lailla identtiseti – noin 2.60 Djokovicille, noin 2.80 Murraylle.

Näistä syistä Djokovic voittaa

Turnauksen ykkössuosikki Djokovic voitti samaisen turneen myös viime vuonna, joten tästä ja Dohanin voitosta johtuen serbi on ykkönen myös meidän papereissamme jo ennen kaavioon kurkistamista.

Kaavion lähempi tarkastelu paljastaa kuitenkin sen, että Djokovic alkaa vaikuttaa itse asiassa jopa hyvältä pelikohteelta. Murrayn kaavio on paljon hankalampi, sillä miehen matkalla finaaliin eteen asettuvat todennäköisesti ainakin Lucas Pouille, mahdollisesti Roger Federer ja vielä Stan Wawrink tai australialainen Nick Kyrgios. Helppoa ei tule olemaan Djokovicillakaan, mutta vastustajat ovat silti mielestämme vähemmän potentiaalisia yllättäjiä. Kovin pala on ehkäpä Grigor Dimitrov, joka pelaa Djokovicia vastaan suurella todennäköisyydellä 4. kierroksella.

Emme usko siihen, että Stan Wawrinka, Rafael Nadal, Milos Raonic ja kumppanit pystyisivät Australiassa voittoon. Me sijoitamme siis lanttimme (hieman tylsästi) Djokovicin turnausvoitolle, mutta uskomme sen olevan paras vedonlyöntivihje Australian avoimiin 2017, jonka voimme antaa. Palataan asiaan yksittäisten ottelujen suhteen myöhemmin, kun hyviä pitkävetokertoimia osuu silmiin.