Veikkauskioski

6. Liiga-finaali – ratkeaako jääkiekon SM-kulta tänään?

finaali_2017_liiga_vedonlyönti

Tappara on tehnyt sen, mitä siltä vähän odotettiinkin.KalPa:n upea kahden otteluvoiton alku Liigan finaalisarjassa kuihtui lopulta käsiin, kun tamperelaiset saivat dieselinsä taas käyntiin. Nyt otteluvoitot ovat Tapparalle 3–2, ja tämähän tarkoittaa samalla sitä, että Suomen mestaruus on katkolla ensimmäistä kertaa. Helpolla ei kuitenkaan ole tarjolla mitään, sillä 6. ottelu käydään Kuopiossa, jossa KalPa on ollut koko kauden ajan todella vahva. Lue ennakko ja vedonlyöntivihjeet Liigan 6. finaaliin alta!

Ennakko 6. finaaliin KalPa – Tappara

Kyllähän tämä alkaa Liigassa käydä taas käsittämättömän tiukaksi. Kun jalkapallokentillä nähdään nykyään niin Suomen Veikkausliigassa kuin ulkomaillakin yhä suurimaalisempia voittolukemia, on jääkiekossa trendi selkeästi aivan toinen.

Esimerkiksi KalPan ja Tapparan välisessä finaalisarjassa kuudesta ottelusta peräti viisi ovat päättyneet yhden maalin erolla, ja vain kerran nähtiin vanhan ajan lätkäfanin mieleen “normaalimmat” 5-2 numerot.

Tätä tilastoa voi laajentaa vielä entisestään: ennen kauden 2017 playoffsien alkamista KalPa ja Tappara olivat pelanneet peräti 8 ottelua niin, ettei kumpikaan ollut voittanut toista yli yhden maalin erolla. Tänään paineet ovat niin kovat, että on vaikea nähdä maaliverkkojen sen suuremmin pöllyävän kummassakaan päässä – ja jostainhan tällainen tilasto kertoo joka tapauksessa. Mutta mitä se tarkoittaa vedonlyöntivihjeiden osalta?

Vedonlyöntivihjeet illan peliin

liiga_kalpa_tappara_finaalitEnsimmäinen tärkeä kysymys illan Liiga-peliin on se, kumpi joukkue onnistuu avausmaalin tekemisessä. Tappara ei juuri johtoasemaansa menetä, joten vierasjoukkueen tehdessä maaliin, saattaa KalPa-leirissä iskeä jo pieni pelko puseroon. Saako sinne Dominik Hrachovinan taakse kiekkoa millään?

Helppoa se ei ole, sillä tamperelaiset taitavat pelin jäädyttämisen paremmin kuin mikään muu joukkue SM-liigassa. Toisaalta KalPa tietää tämän, eikä varmasti päästä Tapparaa pelin alussa paikoille ilmaiseksi. Tiukka puolustuspeli on avain kotijoukkueen menestykseen, joten eiköhän tänä iltana nähdä varovainen KalPa.

Vedonlyöntivihjeet: Nostamme Tapparan tässä ottelussa niukaksi suosikiksi, mutta mitenkään kirkossa kuulutettu sen voitto ei ole. Näin tasaisessa sarjassa ei vielä kertaakaan ole menty jatkoajalle, joten saattaisiko olla aika?

Koska pitkävedon ja tulosvedon kertoimet odotetuille tuloksille ovat aika lailla kohdallaan, haemme pientä yllätystä NordicBetiltä isommilla kertoimilla. Pelivalintana pitkävetoon on Tapparan voitto yhdellä maalilla, kerroin 6.25 (KalPa +1, X). Tulosvedon puolella haemme pientä tukivetoa tuloksilla 0,1 – 0,1.