Veikkauskioski

5. Liiga-finaali – Tappara ottanut ohjat käsiinsä

liiga_vedonlyöntivihjeet_finaali

Niinhän sinä sitten kävi, kuten hieman ounasteltiinkin: Tappara käänsi ottelusarjan KalPaa vastaan tasoihin ja nappasi kotiedun jälleen itselleen. Tällä kertaa se pitäisi käyttää hyväksi, ja uskomme Tapparan tähän pystyvän – sen verran vakuuttavia kirvesrinnat olivat eilisessä neljännessä finaalissa. Nyt ei enää välipäivää pidetä, joten kestävyys nousee arvoon arvaamattomaan. Lue ennakkomme ja vetovihjeemme Liigan 5. finaaliin alta!

Ennakko 5. finaaliin Tappara – KalPa

Ennakoimme eilisestä pelistä vähämaalista ja tasaista, mutta Tappara näytti, että se on kuitenkin selkeästi näistä kahdesta joukkueesta kovempi. KalPa oli puolestaan lähestulkoon surkea, eikä kahdessa ensimmäisessä pelissä nähty liike ollut lähelläkään samaa tasoa.

Nyt KalPa on henkisesti todella tiukassa paikassa. Otteluvoitoissa jo 2-0 johtaneet kuopiolaiset ovat menettäneet johtonsa, ja edessä on vierasottelu Liigan kovinta kotijoukkuetta vastaan ilman välipäivää… Voi olla, että jalkojen lisäksi monella KalPa-pelaajalla painaa hieman myös pääkopan puolella. Ainakin maalivahti Kilpeläisellä oli eilen melkoinen painajaisilta, joten nyt sitä henkistä lujuutta mitataan toden teolla.

Tapparan Veli-Matti Savinaiselta odotettiin astumista taas parrasvaloihin, mutta eipä Savinaista paljon eilen näkynyt. Tamperelaiset kuitenkin osoittivat sen, että ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta, ja erityisesti Sami Repo onnistui todella hyvin jälleen tiukassa paikassa. Tämä lupaa hyvää myös illan otteluun, sillä paineet jakautuvat Tappara-leirissä nyt hyvin tasaisesti. Puolustus myös luottaa tällä hetkellä maalivahtiinsa aivan eri tavalla kuin vierasjoukkueella.

Vedonlyöntivihjeet illan otteluun

Vedonlyöntivihjeemme illan 5. Liiga-finaaliin kulkevat nyt selvästi Tapparan kautta. Emme usko KalPa:n enää ottavan tässä finaalisarjassa voittoakaan, eikä se sitä tule ainakaan Hakametsässä tekemään. Liike oli KalPa:n paras ase Tapparaa vastaan ensimmäisissä otteluissa, mutta nyt tahti näyttäisi hyytyneen pahimmalla mahdollisella hetkellä. Jos jalat eivät kuopiolaisilla liiku, ei menestystä voi kyllä millään odottaa.

Odotamme Tapparalta hieman samanlaista esitystä kuin seitsemännessä pelissä Ilvestä vastaan aikanaan. Mitään varsinaista maali-ilottelua ei ehkä ole luvassa, vaikka sekin on mahdollista, mutta uskomme Tapparan tekevän kotiyleisönsä edessä sen tarvittavan.

Vedonlyöntivihje: Tapparalle saa vielä NordicBetiltä hyviä kertoimia, joista otamme tällä kertaa vähäriskisen vaihtoehdon, eli suoran kotivoiton. Kerroin tälle pitkävedossa 1.90. Tasoitusvetokin (Tappara -1) kiinnostaa, mutta onko 2.60 riittävä kerroin sille? Siinä rajoillahan se on, mutta kyllähän tuotakin pienellä voi kokeilla. Historian valossa suurimaalisia voittoja ei näiden joukkueiden välillä vaan ole paljoa nähty.